I "Livshjulet" berättar författaren Mons Kallentoft om flytten till Mallorca och nytändningen i relationen. Foto: Cornelia NordströmI "Livshjulet" berättar författaren Mons Kallentoft om flytten till Mallorca och nytändningen i relationen. Foto: Cornelia Nordström
I "Livshjulet" berättar författaren Mons Kallentoft om flytten till Mallorca och nytändningen i relationen. Foto: Cornelia Nordström
Mons är nu öppen för att filmatisera sina böcker i framtiden. Tidigare har han sagt nej, gång på gång: "Jag tycker svensk tv-dramatik är så dålig", säger han. Foto: Cornelia NordströmMons är nu öppen för att filmatisera sina böcker i framtiden. Tidigare har han sagt nej, gång på gång: "Jag tycker svensk tv-dramatik är så dålig", säger han. Foto: Cornelia Nordström
Mons är nu öppen för att filmatisera sina böcker i framtiden. Tidigare har han sagt nej, gång på gång: "Jag tycker svensk tv-dramatik är så dålig", säger han.  Foto: Cornelia Nordström
Mons Kallentoft och "Livshjulet" Anna Hegestrand.Mons Kallentoft och "Livshjulet" Anna Hegestrand.
Mons Kallentoft och "Livshjulet" Anna Hegestrand.

Mons Kallentoft om att filmatisera sina böcker

Publicerad

Den matälskande författaren Mons Kallentoft är nu redo att filmatisera sina succéböcker.

Om det, och hur han fann sitt livs kärlek vid 21 års ålder, berättar Kallentoft i podcasten "Livshjulet".

- Det har kommit massa ny underbar energi, säger Kallentoft om kärlekslivet efter flytten till Mallorca.

Lyssna
Podcasten 'Livshjulet' – med Mons Kallentoft

Veckans gäst i Anna Hege- strands podcast "Livshjulet" är författaren och matälskaren, Mons Kallentoft, 46.

Kallentoft, som bland annat står bakom succédeckarna om kriminal- inspektör Malin Fors berättar hur han nyligen, efter många års resande, flyttat permanent till Mallorca.

"Varit tillsammans länge"

Där bor han med sin fru, och flytten har gett ny gnista i det långa förhållandet.

– Jag och min fru har varit tillsammans sedan jag var 21 och hon 18 år. Vi har varit tillsammans väldigt länge, och har följt varandra åt genom livet. Genom upp- och nedgångar, plågor och underbara saker. Nu har vi gjort det här med att flytta i väg tillsammans, och skakat liv i det här en gång till, som man ändå gör när man gör genom- gripande förändringar som att sälja sitt hem sedan 15 år och flytta till ett annat land, säger Kallentoft i podcasten.

Han fortsätter om nytändningen:

– Jag tycker att nu när vi gjort det här, har det kommit en massa ny underbar energi. Det blir lite så när man tar sig ur sitt sammanhang och ska fixa själv med allting. Det är lite vi mot världen kan man säga. Det är bättre än på väldigt länge.

"Svensk tv-dramatik dålig"

Samtidigt som författarens böcker säljer som smör både i Sverige och utomlands har han länge tackat nej, till skillnad mot sina svenska deckar- kolleger, till att filmatisera sina verk. Till nu.

– Äntligen har jag bestämt mig för att det kanske ska bli film av någon av mina böcker, säger Kallentoft till Anna Hegestrand.

Han förklarar också varför han tidigare sagt nej, gång på gång.

– Jag tycker svensk tv-dramatik är så dålig. Jag vill inte sitta där med skämskudden och behöver inte pengarna. Det är så dåligt. Jag vill ha högre standard, säger Kallentoft.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag