Här föll Mona Karlsson rakt ned i vattnet i programmet "101 sätt att åka ur en gameshow som leds av Mårten Andersson. Foto: Linus Nilsson / TV4
Här föll Mona Karlsson rakt ned i vattnet i programmet "101 sätt att åka ur en gameshow som leds av Mårten Andersson.  Foto: Linus Nilsson / TV4

Mona föll handlöst 32 meter framför kamerorna

Publicerad
Uppdaterad
Säkerheten var inte tillräcklig och hon föll handlöst 32 meter rakt ner i vattnet.
Mona Karlsson, 60, tvingades lämna den nya frågesporten "101 sätt att åka ur en gameshow"i rullstol - nu har hon opererats för sina skador.
- Jag trodde att benen hade gått av, säger hon.
På fredag har "101 sätt att åka ur en gameshow" premiär i TV3. De tävlande ska svara på frågor - svarar de fel kastas de ut på de mest extrema sätt. För Mona Karlsson blev tävlingen traumatisk. Hon skadade sig allvarligt då hon kastades ut från 32 meters höjd ner i en bassäng.

"Fel i fallet"

- Jag hamnade fel i fallet och slog mig enormt då jag träffade vattenytan. Jag blev chockad och minns egentligen inget mer än att jag trodde att benen hade gått av, säger hon.
Mona transporterades akut till sjukhus och fick lämna tävlingen i rullstol. Hemma i Sverige har hon opererats i knäet och haltar fortfarande omkring på kryckor utan möjlighet att lämna sitt hem.
- Men värst var nog de skador jag fick i underlivet. Det svullnade upp enormt, säger Mona.

"Det var läskigt"

Även de andra deltagarna vittnar om skräckfyllda upplevelser under inspelningen.
- Det var läskigt. Jag vill ha kontroll och det har man verkligen inte där. Jag såg inte det som hände Mona, men jag såg henne efteråt. Hon hade skitont, massa blåmärken och kunde inte gå, säger Emma Pettersson från "Ensam mamma söker".

"Så kan det gå"

Produktionsbolaget Endemols vd Michael Porseryd menar att säkerheten är god och att man förlitat sig på att tävlingsmomenten fungerat i andra länders produktioner. TV3:s presschef Max Lagerbäck står också han fast vid att säkerheten är prioriterad.
- Säkerheten är rigorös. Dock är det en fysisk tävling. Det finns aldrig en 100-procentig garanti. Det är beklagligt att Mona slog sig, men så kan det gå, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag