Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mollys vändning efter filmen med Helena

Molly Nutley på galapremiären av långfilmen "Vilken jävla Cirkus". Foto: /IBL / /IBL
Foto: ANN JONASSON

Skådespelerskan Molly Nutley svänger om och blir regissör och ställer sig nu i stället bakom kameran.

Efter att hon senast spelat i mamma Helena Bergströms "Vilken jävla cirkus" utvecklar hon nu nya manusidéer men hon har inte gett upp skådespeleriet.

– Man kan känna sig ganska maktlös som skådespelerska eftersom man inte kan bestämma vilken roll man vill göra, utan det måste finnas en också, säger Molly Nutley. 

Molly Nutley, 23, sågs senast i långfilmen "Vilken jävla cirkus" från 2017 som hennes mamma Helena Bergström har regisserat.  Nu har den unga talangen gått i sin far Colin Nutleys fotspår och börjat regissera filmer. 

– Det är något häftigt med att som regissör inse hur viktigt det är med andra människor och att man inte klarar av saker själv. I grund och botten är det att berätta historier precis som med skådespeleriet, säger hon. 

Nyligen debuterade Molly Nutley som regissör med filmen "Flickan" för Plan International som hon är ambassadör för.

– Det var en film om flickors rättigheter. Jag hittade en fantastisk fotograf - Hanna Kriisa - som också blev min producent. Tillsammans gjorde vi den PRO-bono. Alla som var med gjorde det för att de brann för det, vilket gav en jättebra energi på platsen, säger hon. 

Det är genom det växande produktionsbolaget FLX satsning "Rising Stars" som Molly Nutley har fått chansen att utveckla sina regissör-drömmar.

– Jag ser det som en otrolig lyx att få vara bland människor som har jobbat länge, har otroliga erfarenheter och är taggade på att hjälpa unga människor. Samtidigt får jag kanske möjligheten att fortsätta regissera. 

 

LÄS MER: Molly Nutleys tårar i Musikhjälpen 

 

Viktigt att lyfta kvinnor i branschen

Produktionsbolaget FLX arbetar för att få in fler unga kvinnor i branschen, vilket känns viktigt för Nutley. 

– Det som är så fett med FLX är att det är ett produktionsbolag som verkligen jobbar för det. De nya anställda är bara tjejer och det tycker jag känns så bra med tanke på hur det fortfarande ser ut i branschen, säger hon. 

Molly Nutley arbetar just nu bara med att regissera och att utveckla manus men hon menar att hon inte har bytt bort skådespeleriet. 

– Nej absolut inte! Det som är så fantastiskt är att skådespeleri och regi går hand i hand, säger hon och fortsätter:

– Man kan känna sig ganska maktlös som skådespelerska eftersom man inte kan bestämma vilken roll man vill göra, utan det måste finnas en roll också. Då utnyttjar jag tiden jag har nu att lära mig andra saker. Jag tycker det är intressant att se från allas perspektiv. 

Bröt upp med kärleken

Tidigare under våren uppgav sajten Hänt att Molly Nutley brutit sin förlovning med skådespelarkollegan Gustav Lindh.

Parets förlovning blev offentlig för fem månader sedan, men nu har Gustaf Lindh skrivit om sig till sin hemadress i Västerås.

Samtidigt har paret tagit bort varandra på sociala medier och Lindh skriver att han är singel på Facebook. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!