Molly Nutley på galapremiären av långfilmen "Vilken jävla Cirkus". Foto: /IBL / /IBLMolly Nutley på galapremiären av långfilmen "Vilken jävla Cirkus". Foto: /IBL / /IBL
Molly Nutley på galapremiären av långfilmen "Vilken jävla Cirkus". Foto: /IBL / /IBL
Foto: ANN JONASSONFoto: ANN JONASSON
 Foto: ANN JONASSON

Mollys vändning efter filmen med Helena

Publicerad

Skådespelerskan Molly Nutley svänger om och blir regissör och ställer sig nu i stället bakom kameran.

Efter att hon senast spelat i mamma Helena Bergströms "Vilken jävla cirkus" utvecklar hon nu nya manusidéer men hon har inte gett upp skådespeleriet.

– Man kan känna sig ganska maktlös som skådespelerska eftersom man inte kan bestämma vilken roll man vill göra, utan det måste finnas en också, säger Molly Nutley. 

Molly Nutley, 23, sågs senast i långfilmen "Vilken jävla cirkus" från 2017 som hennes mamma Helena Bergström har regisserat.  Nu har den unga talangen gått i sin far Colin Nutleys fotspår och börjat regissera filmer. 

– Det är något häftigt med att som regissör inse hur viktigt det är med andra människor och att man inte klarar av saker själv. I grund och botten är det att berätta historier precis som med skådespeleriet, säger hon. 

Nyligen debuterade Molly Nutley som regissör med filmen "Flickan" för Plan International som hon är ambassadör för.

– Det var en film om flickors rättigheter. Jag hittade en fantastisk fotograf - Hanna Kriisa - som också blev min producent. Tillsammans gjorde vi den PRO-bono. Alla som var med gjorde det för att de brann för det, vilket gav en jättebra energi på platsen, säger hon. 

Det är genom det växande produktionsbolaget FLX satsning "Rising Stars" som Molly Nutley har fått chansen att utveckla sina regissör-drömmar.

– Jag ser det som en otrolig lyx att få vara bland människor som har jobbat länge, har otroliga erfarenheter och är taggade på att hjälpa unga människor. Samtidigt får jag kanske möjligheten att fortsätta regissera. 

 

LÄS MER: Molly Nutleys tårar i Musikhjälpen 

 

Viktigt att lyfta kvinnor i branschen

Produktionsbolaget FLX arbetar för att få in fler unga kvinnor i branschen, vilket känns viktigt för Nutley. 

– Det som är så fett med FLX är att det är ett produktionsbolag som verkligen jobbar för det. De nya anställda är bara tjejer och det tycker jag känns så bra med tanke på hur det fortfarande ser ut i branschen, säger hon. 

Molly Nutley arbetar just nu bara med att regissera och att utveckla manus men hon menar att hon inte har bytt bort skådespeleriet. 

– Nej absolut inte! Det som är så fantastiskt är att skådespeleri och regi går hand i hand, säger hon och fortsätter:

– Man kan känna sig ganska maktlös som skådespelerska eftersom man inte kan bestämma vilken roll man vill göra, utan det måste finnas en roll också. Då utnyttjar jag tiden jag har nu att lära mig andra saker. Jag tycker det är intressant att se från allas perspektiv. 

Bröt upp med kärleken

Tidigare under våren uppgav sajten Hänt att Molly Nutley brutit sin förlovning med skådespelarkollegan Gustav Lindh.

Parets förlovning blev offentlig för fem månader sedan, men nu har Gustaf Lindh skrivit om sig till sin hemadress i Västerås.

Samtidigt har paret tagit bort varandra på sociala medier och Lindh skriver att han är singel på Facebook. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag