Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mollys utlämnande ord – efter uppbrottet från Danny

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Molly Sandén är mer privat än någonsin i sin musik.

I nya låten sjunger artisten självutlämnande efter uppbrottet från Danny Saucedo.

– Ja det är nog den mest personliga jag något släppt. Det är lite läskigt, säger hon i Rix Morronzoo. 

Molly Sandén släppte under fredagen nya låten ”Va det då?”, en låt som artisten själv beskriver som den ”mest personliga” låten hon någonsin har gjort.

I låten sjunger Molly Sandén bland annat: ”Var det på premiären och du sjöng låtar om ditt liv men aldrig nämnde oss två, eller helgen på landet du sa knappt ett ord till mig men log åt din telefon” och ”Där mellan Medis och Slussen när jag satte mig på marken och du fortsatte gå.”

I en intervju med Laila Bagge och Roger Nordin i Rix Morronzoo berättar Molly Sandén om nerverna att ge ut någonting som är så privat och självutlämnande.

– Ja det är nog den mest personliga jag något släppt. Det är lite läskigt, säger hon och fortsätter:

– Det är det enda som funkar. Jag har jättesvårt att skriva musik och känna de där känslorna man ska känna om man hittar på någonting. Eller om man försöker förfina någonting eller säga någonting lite häftigare än det man känner. Jag måste vara så privat, för sedan när man ska stå där och sjunga de här låtarna hundratusen gånger i flera år. För att kunna känna något då måste man ha upplevt det på riktigt. Det är det som blir magin, säger hon vidare i intervjun.

Molly Sandén: ”Skönt att det har gått en tid”

Molly Sandén berättar också att hon bearbetat sorgen efter uppbrottet från Danny Saucedo bland annat genom arbetet med den nya musiken. Och även om det har varit tufft att prata om separationen, känner hon sig mer redo nu när det har gått en tid – och hon berättar även att hon och Danny i dag är jättebra vänner. 

– Det var viktigt att vänta lite och att allt inte kom med en gång, när man var lite instabil. Att prata om det öppet då hade jag nog inte orkat med. Det är skönt att det har gått lite tid, säger hon i intervjun.

Tidigare i vår släppte Molly Sandén första singeln ”Den som e den” från sitt kommande album ”Det bästa kanske inte hänt än”. Skivan ska släppas den 29 maj.

”Typ alla låtar jag skrivit berättar om nåt som hänt eller nåt jag känt. Men ’Va det då?’ är ett enda stort frågetecken där jag frågar mig själv NÄR det hände egentligen? Det där lilla ögonblicket som förändrade allt”, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

Expressen har sökt Molly Sandén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.