Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mollys revansch i USA: ”Ville göra mig till någon jag inte var”

Birkir Blær och Jacqline Mossberg Mounkassa gör upp i ”Idol”-finalen 2021 där Molly Sandén gästar.
Molly Sandén sjunger ett medley med sina tio största låtar i ”Idol” -finalen.
Foto: Rikkard Häggbom
Molly Sandén har tidigare försökt sig på en karriär i USA, en tid som hon berättar var tuff, bland annat så blev hon ombedd att gå ner i vikt. ”Jag kände att de ville göra mig till någon jag inte var.”
Foto: Rikkard Häggbom

Molly Sandén gästar kvällens ”Idol”-final där hon bjuder på ett medley med sina tio största låtar. 

Artisten, som hunnit med mycket under sin karriär berättar om sin revansch i USA, och att hon nu mer vägrar att kompromissa med sig själv. 

– Det måste få vara kul hela vägen, annars får det vara, säger Molly Sandén.

Kvällens ”Idol” -final gästas av flera stora artister, däribland Molly Sandén som ska framträda med ett medley med sina tio största låtar. 

Efter snart två år av pandemi och två inställda konserter ser Molly Sandén fram emot att äntligen få träffa sin publik igen. Hon berättar att det känns stort att få göra det på Avicii arena och avslöjar att det kommer att bli som ett litet smakprov på hennes egen konsert i vår. 

– Det känns så himla kul att få börja med att framföra tio av mina största låtar, det blir som en ”teaser” för min egen konsert, säger Molly. 

Många låtar har det hunnit bli för Molly. Som 14-åring kom hon trea i Junior Eurovision Song Contest och två år senare kom debutalbumet ”Samma himmel”. 

Sedan dess har hon hunnit med att släppa ytterligare tre studioalbum och hon har gjort många framträdanden i folkliga sammanhang, och tävlat i Melodifestivalen. Förra året var hon nominerad i fem kategorier på Grammisgalan och kammade hem vinsten för Årets artist, Årets album och Årets pop. 

Revanschen: ”de ville göra mig till någon jag inte var” 

En av Molly Sandéns kanske största bedrifter är låten ”Husavik (My home town)” som nominerades till bästa originallåt vid Oscarsgalan tidigare i år. Med låten kände Molly Sandén, som tidigare försökt sig på en karriär i USA, att hon fick upprättelse.

– Det kändes som en så fin revansch att få nå USA, via en helt annan väg som bara var lustfylld och kul, säger Molly. 

För några år sedan åkte Molly Sandén till Los Angeles för att försöka sig på en karriär där, en tid som hon minns tillbaka som mycket tuff. 

– Jag kompromissade alldeles för mycket med mig själv, säger Molly. 

– Jag försökte ”pleasea” allt och alla, och någonstans så orkade jag inte längre när jag hörde att jag skulle gå ner i vikt. Jag kände att de ville göra mig till någon jag inte var. 

Men nu har ”Husavik” och Oscarsgalan-framträdandet öppnat upp många nya dörrar för Molly som hoppas att kunna göra musik i USA utan att behöva kompromissa med sig själv. 

– Det är absolut en liten dröm nu, att skriva lite mer låtar på engelska. Men det är inte till vilket pris som helst, det måste få vara kul hela vägen, annars får det vara. Svenskan är ändå mitt hjärteprojekt, säger hon.  

Se även:
Filmerna du inte får missa i jul – se senaste Spoiler Alert 

Här är julfilmerna du inte får missa – lista på tips på de bästa som finns att streama just nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.