Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mollys panikångest efter obehagliga mötet

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter att ha slagit igenom som 14-åring har Molly Sandén varit en självklar del av svensk artistelit.

Men det tidiga genombrottet har påverkat artisten, som tvingats ta hjälp för att hitta sig själv.

Och nu berättar stjärnan om när hon fick en panikångestattack – efter att hon dragits in i scientologikyrkan.

– Framför allt kunde jag känna min egen handlingsförlamning. Det var som att jag hade tappat talförmågan, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.

Den 26-åriga artisten Molly Sandén har tillbringat halva sitt liv i rampljuset – då hon slog igenom som 14-åring i Lilla Melodifestivalen.

Därefter har sångerskan tvingats gå igenom en lång kamp för att hitta sig själv. Sandén menar att hon dolt sitt riktiga jag, och anpassat sig till andra genom liv.

Fick en panikångestattack

Nu berättar även stjärnan om när hon fick en panikångestattack – efter att ha blivit indragen i en djupt påfrestande situation.

– Jag greppar tag i räcket med båda händerna – och lutar mig ut över kanten så att lockarna pekar ner mot palmerna säkert 20 meter under mig, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.

– Jag överväger inte att hoppa, för så illa är det inte. Men jag behöver luft. Eller åtminstone känna en vindpust. Hjärtat dunkar hårt i mitt bröst.

”Sagt bestämt nej”

Hon hade blivit indragen scientologikyrkans lokaler i Los Angeles. Stjärnans låtskrivarpartner bad henne att komma in – något som ledde till en obehaglig upplevelse.

– Det här var inte första gången hon bjudit in mig hit. Gång på gång hade hon försökt få dit mig – trots att jag varje gång sagt bestämt nej, och sagt att det där inte var något för mig. Men hon gav sig liksom inte, säger Molly Sandén och fortsätter:

– Jag kan fortfarande minnas den syrefattiga atmosfären där inne, en metallisk doft av underjord. Men framför allt kunde jag känna min egen handlingsförlamning. Det var som att jag hade tappat talförmågan. Jag kände plötsligt hur väggarna i det lilla rummet började röra sig närmare mig. Och jag tänkte att: ”Om jag inte gör någonting nu – så kommer jag aldrig komma härifrån.

”Lyckades manipulera mig”

Sedan beskriver Molly hur hon rusade mot en dörr – som var låst. Det var som att befinna sig i en labyrint, menar hon. Upplevelsen var raktigenom obehaglig för henne – och till sist ber hon personerna där inne att visa henne vägen ut.

– Jag skäms lite när jag tänker på mig att de lyckades manipulera mig så grovt, säger hon i sommarpratet.

Expressen har sökt Molly Sandén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.