Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandéns mörka uppoffring – för Danny

Molly Sandéns tårar i tv efter vidriga berättelsen.
Danny Saucedo och Molly Sandén har båda funnit lyckan på nytt efter sitt uppbrott förra året.
Foto: Stella Pictures
Molly Sandén berättar om samarbetet med dåvarande pojkvännen Danny Saucedo under Melodifestivalen.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly Sandén har lärt sig den hårda vägen att alltid följa sin magkänsla.
Foto: Charlotte Brunzell/TT / Charlotte Brunzell
Danny Saucedo var med och skrev låten ”Youniverse” som dåvarande flickvännen Molly Sandén uppträdde med i Melodifestivalen.
Foto: Stella Pictures

Danny Saucedos iver över att Molly Sandén skulle vinna Melodifestivalen med låten han skrivit fick henne att gå emot sin magkänsla.

I P3 Musikdokumentär berättar Molly Sandén hur det ledde till att hon föll ner i ett stort mörker.

– Det var ”nu ska vi vinna Melodifestivalen”. Jag tror att det märktes och det blev pinsamt, säger hon i dokumentären.

I Melodifestivalen 2016 stod Molly Sandén, 27, på scen framför ett gigantiskt publikhav och miljontals tevetittare och tävlade med låten ”Youniverse” – skriven ihop med dåvarande pojkvännen Danny Saucedo, 33, och John Alexis.

I P3 Musikdokumentär beskrivs hur Molly Sandén blev uppringd av Danny Saucedo som upprymt berättade att han gjort en låt som ”är en vinnare av Melodifestivalen”. Trots att hennes magkänsla sa att låten var helt fel, så ställde hon upp i tävlingen för tredje gången.

– ”Mello, jag ska inte vara med där”, tänkte jag. Men så åkte jag dit, vi skrev klart den och så var det inskick typ dagen efter. Jag hann inte känna på det, det blev en impulsgrej. Tåget rullades i gång och det var för sent att hinna känna efter. Det var ”nu ska vi vinna Melodifestivalen”. Jag tror att det märktes och det blev pinsamt, man hade helt plötsligt något att förlora, säger Molly Sandén i programmet.

Molly Sandén under finalen av Melodifestivalen 2016 – med en låt som artisten menar att hon inte bottnade i.
Foto: SVEN LINDWALL

Vännen Miryam Bryant: ”En supermegakrasch” 

Låten slutade på sjätte plats i finalen, men Molly Sandén skämdes så mycket efter uppträdandet att hon nästan inte kunde gå utanför dörren och föll ner i ett stort mörker. I dokumentären får lyssnarna höra hur Molly Sandén drabbades av paranoia och trodde att människor skrattade åt henne.

– Som vän var det jättesvårt att se. Man fick ta hand om henne, det var en supermegakrasch, berättar vännen och artistkollegan Miriam Bryant i P3 Musikdokumentär.

Molly Sandén berättar att hon sedan tonåren lärt sig att lyssna på vad andra säger, snarare än sin egen magkänsla. Vid 2016 befann hon sig vid en punkt då hon börjat göra musik med budskap närmare sig själv – därför blev Melodifestivalen ett bakslag.

– Jag såg ner på mig själv, kände att jag gått förbi egna principer och hade tappat mig själv. Jag backade i utvecklingen, och så gjorde jag samma sak en gång till. Jag var så besviken på mig själv, säger hon i programmet.

Mollys räddning – hemliga arbete

Molly Sandén raderade alla gamla Instagrambilder, färgade håret svart och klippte det i en kort page. I hemlighet skrev hon texter på svenska om sin relation, ensamheten och karriären. Texterna blev till låtar i en studio – som hon inte ens berättade för Danny Saucedo om. 

– Jag har inte ens sagt det här till honom, hur ska jag kunna spela upp det? säger Sandén i P3.

Albumet ”Större” (2018) hyllades av musikkritiker och Molly Sandén blev årets mest spelade kvinnliga artist på Spotify. Redan 2019 kom uppföljaren ”Det bästa kanske inte hänt än”.

Våren 2019 bekräftade Molly Sandén att hon och Danny Saucedo gått skilda vägar efter sex år tillsammans.

Molly Sandén: ”Klantiga uttalanden”

Artisten Molly Sandén:

Expressen har sökt Molly Sandén och Danny Saucedo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.