Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly tar avstånd – brytningen med Danny

Molly Sandén är mer privat än någonsin i sin musik. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Artisten säger att hon aldrig varit så öppenhjärtig som nu. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Danny Saucedo och Molly Sandén Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Molly Sandén är mer privat än någonsin i sin musik.

Artisten säger att hon aldrig varit så öppenhjärtig som nu, men samtidigt så har hon tröttnat på att svara på frågor om hennes ex-kärlek Danny Saucedo.

– Jag vill inte prata för honom, han får prata för sig själv, säger hon i en intervju med Elle.

Det var i början av mars som Molly Sandén, 26, berättade att hon och pojkvännen Danny Saucedo, 33, gått skilda vägar – efter sex år tillsammans. Och nu väljer båda parterna att släppa ny musik, som handlar om deras uppbrott.

I en intervju med Elle säger artisten att hon aldrig varit så här personlig tidigare. Louise Åström, som skrivit texten, frågar varför hon väljer att vara så öppenhjärtig just nu.

– För att jag bearbetat det faktum att jag vuxit upp i rampljuset och att jag ofta försökt vara någon för någon annan. I alla relationer och sammanhang har jag tänkt ”vem vill folk att jag ska vara?”. Tillslut visste jag inte vem jag var själv. Den självterapin jag gjorde i processen att hitta tillbaka till mig själv resulterade i musik. Jag har varit rädd för att vara så här personlig för det är läskigt att lämna ut sig själv. Men jag har landat i att jag mår bäst när jag får sjunga om sådant som känns jättemycket, säger hon i intervjun.

”Det handlar om min resa”

Snart kommer Molly Sandén att släppa sin nya platta ”Det bästa kanske inte hänt än”, och artisten är öppen med att det rör sig om ett breakup-album.

– Det är väl så klart oundvikligt att jag skrivit om det jag gått igenom och det som tagit mest av min tankekraft. Men det är ändå väldigt mycket fokus på mig. För mig handlar det inte om honom eller henne. Det handlar om min resa och min upplevelse.

Det har skrivits spaltmeter om deras uppbrott – och Molly Sandén börjar bli trött på att svara på frågor om honom.

– Ja, det är jag faktiskt. Jag vill inte prata för honom, han får prata för sig själv. Det räcker med att jag säger att ”jag vill dansa ensam”, så blir det 17 artiklar om att vi har gjort slut och att jag är destruktiv. Även om jag sjunger om privata saker är jag en fullständig människa i mig själv och vill kunna stå för mig själv utan att det mest intressanta med mig är att jag haft ett förhållande med en person som också råkar vara känd, säger hon i intervjun med Elle.

Expressen har sökt Molly Sandén.