Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mollys besvikelse – inställda turnén: ”Vill inte tänka”

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: /IBL / /IBL
Foto: SVEN LINDWALL

Molly Hammar skulle ha sin största turné i sommar – med spelningar på Gröna Lund och Liseberg.
Sen kom pandemin och alla konserter blev inställda.

– Jag försöker att inte tänka på det, för då bryter jag ihop, berättar hon. 

Det har varit konstiga månader för den 24-åriga sångerskan. Planen var att åka ut på en stor turné under sommaren, men på grund av restrektioner har de inte varit möjliga att genomföra. I stället har hon fått spendera tid hemma, skriva på sin kommande EP och försöka acceptera ensamheten. 

– Jag har tränat mycket, stängt av Instagram, varit med mig själv. Och jobbat jättemycket med min musik. Det har varit en ganska bra och viktig tid för mig. 

– Man kommer nära sig själv när man inte är ute och reser och här hemma i stället. 

Inställda spelningen: ”Bryta ihop”

Molly Hammar kom på fjärdeplast i musiktävlingen ”Idol” 2011 och har varit med i Melodifestivalen två gånger. Men sommarens turné skulle bli den största hittills. 

– Jag skulle spelat på Gröna Lund och Lisberg nu. Men det har inte blivit av.

– Men jag försöker att inte tänka på det. Gör jag det skulle jag bryta ihop. Det skulle ju bli min största turné hittills. Men det är ju vad det är, säger hon.  

Men den annorlunda våren har inte varit en negativ upplevelse för sångerskan. 

– Jag har ändå hittat någon slags mening i det. Bygga upp mig själv, skriva mer musik och göra sig redo för tiden efter det här. Just nu är man ganska maktlös och det har jag mått bra av. Jag har mycket kontrollbehov.

Molly Hammars singelbesked

I helgen släpper Molly Hammar sin nya singel ”Get to know me first”. På singeln medverkar artisterna och vännerna Awa Santesson-Sey och norska Julie Bergan.

– Det är rätt i tiden att backa kvinnor – även över gränserna. Låten är till alla tjejer och kvinnor. Budskapet i texten är att hylla kvinnor och att älska sig själv.

”Get to know me first” följer upp singeln ”Alone”, som handlar just om ensamhet. Något som Molly Hammar ofta tänker på. 

– Ensamheten är något jag kämpar med generellt. Att acceptera sin ensamhet och hitta fina grejer med den. Men konstigt nog har jag inte känt mig mer ensam just nu. För det är någon slags kollektiv ensamhet.

Har du svårt att välja ensamhet?

– Ja, absolut. Jag har ofta känt att jag vill ha någon. Någon att fylla tomrummet och försöka hitta någon att dela allt medmed. Men det kommer när det kommer. Känner man ett tomrum i det, tror jag man måste jobba med sig själv.

– Men just nu är jag singel och mår väldigt bra. Mitt fokus ligger på musiken. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.