Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandén försökte få Avicii att sluta spela

Molly Sandén tyckte Avicii skulle slå av på takten.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES
Tim ”Avcii” Bergling avslutade sitt liv 20 april 2018.Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Under tiden som Molly Sandén bodde i Los Angeles med exet Danny Saucedo blev hon vän med Tim ”Avicii” Bergling.

På nära håll såg hon hur artisten bröts ner av sin enorma arbetsbelastning – och konfronterade honom med varför han inte ställde in sina spelningar när han inte orkade.

– Då sa han att ”men jag har en chans nu att verkligen köra på och bli ihågkommen”, berättar Molly Sandén i podcasten ”Hemma hos Strage”.

För några år sedan flyttade exparet Danny Saucedo och Molly Sandén till Los Angeles för att satsa på musikkarriärerna utomlands, och även om de båda återvänt hem och numera sjunger på svenska bjöd tiden i USA på äventyr.

Genom gemensamma vänner lärde de känna Tim ”Avicii” Bergling. Sandén blev nära vän med hans dåvarande flickvän, och fick bland annat följa med till Las Vegas för att se stjärn-dj:n spela.

Men ju mer Sandén umgicks med Avicii, desto mer insåg hon att han jobbade för mycket. I Fredrik Strages podcast ”Hemma hos Strage” berättar hon hur han försökte sätta stopp för det hektiska schemat, men utan framgång.

– Han uttryckte ju det väldigt tydligt. Jag hörde honom på telefon flera gånger prata med någon om att ”men jag orkar inte, min kropp orkar inte, jag klarar det inte”. Men ändå så var han inte där när vi vaknade och då hade han flugit på natten eller något, säger Molly Sandén.

Molly Sandéns fråga till Avicii

Till slut konfronterade Sandén sin vän, och undrade varför han inte ställde in spelningarna när det blev för mycket.

– Jag frågade varför han inte bara ställer in allting, då han måste ha makten att kunna göra det. Men då sa han att ”men jag har en chans nu att verkligen köra på och bli ihågkommen”, säger Molly Sandén i podcasten.

Hon fortsätter:

– Han ville bli ”Björn och Benny”-stor och jag kände bara att ”men du är ju där redan”. Utifrån så var ju han det största som fanns just då, och jag fick en känsla av att han inte fattade det själv.

 

LÄS MER: Stjärnornas känslosamma hyllningar till Avicii – två år efter hans död

 

Molly Sandéns oväntade jobb med Will Ferrell:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.