Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandéns totala vändning i livet – efter mötet med Avicii

Molly Sandén beslutade sig att ändra sitt liv efter mötet med Avicii.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Molly Sandén.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Tim ”Avicii” Bergling.Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Under två år jobbade Molly Sandén för en karriär i Los Angeles, men upplevde att alla behandlade henne som en produkt i stället för som en människa.

Efter att ha umgåtts en del med Tim ”Avicii” Bergling bestämde Sandén sig för att lämna USA för att åka hem till Sverige igen.

– Det var tur att jag träffade honom. Det var det som fick mig att förstå att det inte var rätt, säger Molly Sandén i en intervju med Dagens nyheter.

Molly Sandén, 26, är aktuell med sitt andra album på svenska, ”Det bästa kanske inte hänt än”.

Men innan stjärnan bestämde sig för att börja skriva på svenska, och fokusera på den svenska publiken, jobbade hon i Los Angeles i två år, och arbetade med världskända producenter som Redone.

I dag är Molly Sandén glad att hon valde att lämna USA bakom sig, och erkänner att hon lärt sig mycket.

– Där behandlade alla mig som en produkt. Det som räddade mig var att jag tog den kunskapen och flyttade hem till Sverige med den. Där borta fick jag skäll om jag inte sa att jag var bäst i världen, om jag inte ville gå ner femton kilo, om jag inte hade på mig särskilda kläder… Här är grunderna mycket rimligare, säger Molly Sandén i DN.

Molly Sandéns beslut efter mötet med Tim Bergling

Den person som kom att ändra hennes drömmar om en internationell karriär var Tim ”Avicii” Bergling, som gick bort förra året, 28 år gammal. När Molly Sandén jobbade nära honom fick hon se hur han påverkades av framgångspressen.

– Det var tur att jag träffade honom. Det var det som fick mig att förstå att det inte var rätt. Man levde värsta lyxlivet, alla bodde i var sin svit, man fick beställa vad man ville från room service, men… Det var under perioden när han var väldigt sjuk, man såg hur fysiskt dåligt han mådde och hur vidrigt maskineriet runtomkring honom var. Hur folk försökte tvinga honom till saker han inte orkade göra. 

Mötet med Avicii satte allt i perspektiv, och Molly Sandén började fundera kring sin framtid på ett nytt sätt.

– Är det hit jag vill? Ska jag sälja min själ till djävulen i USA? För vems skull då? Ju större man blir, desto fler människor är beroende av att man ska leverera. Det var en jätteviktig insikt, att nej, inte till vilket pris som helst, säger hon.

 

Expressen har sökt Molly Sandén, som inte vill kommentera något ytterligare.