Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly Sandéns tid – är nu

Foo Fighters, Travis Scott och Lana del Rey spelar i Stockholm
Molly Sandén Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Större? Helt klart.

Även bättre.

Molly Sandén visar på Lollapaloozas premiärdag att hennes tid är nu.

Det är en märklig paradox i musik: ju mer åt det personliga hållet du går som låtskrivare, ju mer känner alla igen sig själva i texterna. Molly Sandén säger att hon kan skriva en låt om en bild på kylskåpet hemma och ändå är det en tjej i Uppsala som varit med om exakt samma sak och gått igenom samma skit.

Det Sandén gått igenom senaste tiden och som hon sjunger om på hyllade aktuella plattan ”Det bästa kanske inte hänt än” är en sak. ”Alldeles för utlämnande låtar om mina misslyckade relationer”, som hon säger själv. Men konserten på Lollapalooza handlar inte om Honom (vi vet alla vem hon menar) eller ens Henne utan om alla på gräsfältet på Gärdet. 

Det är också i kontakten med sin publik som Sandén lyser starkast. 

I gassande sol övertygar hon i de nya låtarna och tar helt självklart plats på festivalens största scen. Musikmässigt landar allt betydligt närmare en modern klubb än green room på Mellon. 

Relationen med oss därute gör att det spelar mindre roll att hon tappar texten i ”Rosa Himmel” eller att energinivån sjunker när kamera-männen tappar bort henne ute i publikhavet. Inte så länge det känns som att hon är personlig hela vägen. Kanske därför Ed Sheeran-covern inte känns lika stark som resten. 

I extranumret ”Sand” står hon längst ut på scentungan och låter publiken ta över helt. Vid min sida tittar två unga tjejer varandra i ögonen, sjunger så högt de kan och kramar om varandra. Det är fint, riktigt fint. 

Molly har onekligen kommit långt sedan första Ica Maxi-turnén, mellan chipsen å läsken. Att säga att en artist som turnerat halva livet hittar fram just den här sommaren är kanske att ta i.

Men det känns som att Molly Sandéns hittills bästa tid är nu.

Konsert:

Molly Sandén

Lollapalooza, Gärdet

Publik: Kanske 8 000.

Vem: Snart 27-årig popveteran som i maj släppte sitt fjärde album ”Det bästa kanske inte hänt än” (4 getingar i Expressen). 

Vad: Ute på sommarturné med följande stopp: 29/6 Torsjö, 4/7 Borås, 5/7 Sundsvall, 6/7 Båstad, 12/7 Furuvik, 17/7 Karlshamn, 19/7 Åhus, 20/7 Trollhättan, 25/7 Piteå, 1/8 Arvika, 9/8 Kalmar, 23/8 Göteborg och 31/8 Eksjö.

Låtlista Molly Sandén:

Det bästa kanske inte hänt än

Va det då?

Ingen som jag

Jag e (Vierge moderne)

Utan dig

Luften e fri

Rosa himmel

Hata mig

Smartare

Kär i din kärlek

Rygg mot rygg

Den som e den

Sand

Större

Prognos: Så blir vädret kommande dagarna