Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandéns starka musikvideo mot näthat

Molly Sandén sjunger om näthat tillsammans med Magnus Carlson i ny kampanj.
Magnus Carlson. Foto: Mikael Sjöberg
Kampanjen heter "Jag hatar hat" och berör näthatet. Foto: Sven Lindwall

Vi måste sluta näthata.

Det tycker artisterna Molly Sandén och Magnus Carlson som nu tar ställning mot de hårda orden på internet med en helt ny låt.

"Nu gör vi internet till en schysstare plats", skriver hon på Instagram.

Molly Sandén har många gånger under sin karriär utsatts för näthat. Bland annat berättade hon i SVT:s tv-program "REA" om de fula orden hon mötts av om sig själv i sociala medier.

– Jag kom in på en sida med en chatt-tråd där flera hundra människor hade skrivit om hur äcklig jag var. Det var en sådan chock för mig, jag visste inte ens vilka människorna de här var och varför de hatade mig. Jag började tro att det var något fel på mig och att de hade rätt att skriva så där, sa Molly Sandén då.

 

LÄS MER: Molly Sandén om sin diabetes

Molly Sandén och Magnus Carlson gör låt ihop

Nu har artisten engagerat sig i kampanjen "Jag hatar hat", som startats av Telia, som också är huvudsponsor till Friends. Därför släpper Molly Sandén i morgon låten "Jag hatar hat" tillsammans med Weeping willows-sångaren Magnus Carlson.

Duetten är en version av Razzy Baileys låt "I hate hate", fast med en ny svensk text.

 

 

 

 

LÄS MER: "Molly Sandén borde diskas"

Molly Sandén är ambassadör för Friends

– Jag har en lång relation till Friends och har varit en av deras ambassadörer i flera år nu. Det är för mig en väldigt varm hjärtefråga, just för att jag själv också vet vad det kan göra med en. Om jag hade makten hade jag fyllt varenda kommentarsfält, varenda Instagrambild, varenda Facebookstatus med bara massa massa kärlek, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

Låten släpps den 15 april och redan i dag kan du se musikvideon och höra låten här ovan på Expressen.se.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.