Molly Sandéns plötsliga namnbyte: ”Passar inte”

Molly Sandén.
Foto: SVEN LINDWALL
Molly Sandén.
Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Molly Sandén är rösten för Rachel McAdams i nya succéfilmen ”Eurovision: The story of Fire Saga”.

Men för den som vill lyssna på låtarna på Spotify dyker inte Sandéns namn upp – i stället står artisten listad som My Marianne.

– My Marianne är lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar, säger Molly Sandén i Dagens Nyheter.

I Will Ferrells nya succékomedi om Eurovision song contest: ”Eurovision: The story of Fire Saga” dyker flera svenska kända ansikten upp – Eurovision-vinnaren Loreen och Melodifestivalen-vinnaren John Lundvik syns båda i filmen.

Men den svensk som egentligen tar störst plats i filmen, men utan att synas, är Molly Sandén. När Rachel McAdams karaktär sjunger i filmen är det nämligen Molly Sandéns röst som hörs.

– Det är väldigt kul. Det är en sjukt flippad film i klassisk Will Ferrell-stil, om en isländsk duo som får chansen att representera sitt land i Eurovision. Jag har vuxit upp med ”Anchorman”, ”Zoolander” och andra filmer han har gjort, och nu gör jag praktiskt taget en duett med honom. Det känns både coolt och otroligt roligt på samma gång, har Molly Sandén sagt till Dagens Nyheter.

Nytt namn 

Men de som vill lyssna på filmens soundtrack på exempelvis Spotify ser ingen skymt av Molly Sandén – i stället står det att låtarna sjungs av My Marianne.

I Dagens Nyheter erkänner Molly Sandén varför hon inte vill koppla ihop sitt vanliga artisteri med komedin.

– Det är mina två mellannamn. My Marianne är lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar. Så det känns fint att hon får vara med om det här. Samtidigt är filmens låtar ironiska och skrivna på engelska och det passar inte riktigt ihop med mina egna låtar, som är väldigt personliga och ligger mig nära om hjärtat. 

Molly Sandén gör duetten med Will Ferrell

Skulle du vilja byta namn?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.