Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandéns oväntade jobb med världsstjärnan

Molly Sandéns oväntade jobb med världsstjärnan
Molly Sandén gör rösten när Rachel McAdams karaktär sjunger.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Världsstjärnorna i ”Eurovision song contest: The story of fire saga”Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Will Ferrell och Rachel McAdams.Foto: JOHN WILSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Rachel McAdams spelar huvudrollen i Will Ferrells nya film ”Eurovision song contest: The story of fire saga”.

I rollen som artisten Sigrit ingår mycket sjungande – något som världskända skådespelerskan överlåtit till svenska Molly Sandén, som sjunger duett med Ferrell.

– Nu gör jag praktiskt taget en duett med honom. Det känns både coolt och otroligt roligt på samma gång, säger Molly Sandén i DN.

Nya Will Ferrell-filmen ”Eurovision song contest: The story of fire saga” släpptes i fredags på Netflix, och har redan blivit en riktig snackis. 

Något som imponerat utomlands är skådespelerskan Rachel McAdams sångförmågor – som inte alls är hennes egna.

I filmen är det nämligen inte ”The notebook”-stjärnan som sjunger, utan svenska Molly Sandén gör duetten med Will Ferrell.

– Det är en sjukt flippad film i klassisk Will Ferrell-stil, om en isländsk duo som får chansen att representera sitt land i Eurovision. Jag har vuxit upp med ”Anchorman”, ”Zoolander” och andra filmer han har gjort, och nu gör jag praktiskt taget en duett med honom. Det känns både coolt och otroligt roligt på samma gång, säger Molly Sandén i Dagens Nyheter.

Därför jobbar Molly Sandén med Will Ferrell

Svenska artisten hamnade i filmen av en slump, när hon var i Los Angeles och blev uppringd av en vän som är musikproducent.

– Han jobbade med det här projektet och bad mig lägga demosång på en låt han skrivit till filmen. Texten var askul så jag ställde upp men trodde väl aldrig att de skulle välja mig. Men de ringde tillbaka och sa att de ville ha med mig i projektet, säger hon i DN.

Men i eftertexterna är de inte Molly Sandén som får uppmärksamhet, utan ”My Marianne” – hennes två mellannamn.

– My Marianne är lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar. Så det känns fint att hon får vara med om det här.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AvzotsxlJLI
”Pirates of the Caribbean” får kvinnlig huvudperson – här är hon

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.