Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mollys vassa ord om exet: ”Jag tar hellre smällarna”

Molly Sandén är aktuell med ny platta. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Popstjärnan har på nya skivan inspirerats av uppbrottet med exet Danny Saucedo. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Molly Sandén är högaktuell med en ny skiva – som skildrar uppbrottet med före detta fästmannen Danny Saucedo.

Nu berättar popstjärnan om beslutet att berätta öppet om den avslutade relationen.

– Jag tar hellre smällarna. Han får väl skriva något taskigt om mig då, säger hon till SVD.

Molly Sandén, 26, är tillbaka.

Under det senaste halvåret har hon gjort slut med kärleken, blonderat håret, skrivit en platta om uppbrottet – och börjat leta rätt på sig själv igen.

I onsdags släpptes nya albumet ”Det bästa kanske inte hänt än”

I en intervju med SVD berättar popstjärnan hur låtskrivarprocessen tog avstamp i en semester med exet Danny Saucedo, 33, som aldrig blev av.

Paret gjorde slut innan den bokade avresan till Costa Rica i vintras, men Molly Sandén beslöt sig för att ändå ta tillfället i akt och hoppade på planet.

– Jag visste att jag skulle bli ledsen. Två veckor i ett paradis, ensam. Det kan en apa räkna ut. Men jag hade med mig min studio och valde att gå in i det där jobbiga och sitta uppe och skriva av mig, berättar popstjärnan till SVD.

Molly Sandén om exet: ”Vill inte hålla inne med något”

På den vägen tog den nya popplattan form – som skildrar den ena versionen av ett uppbrott. 

Att skriva av sig blev ett sätt för Molly Sandén att hantera krisen – men också en möjlighet att utkristallisera vem hon själv är.

– Jag har levt i bilden av att man ska vara så glad att man har hittat en kille som vill ha en för den man är. Men jag blev liksom kär i någon innan jag blev riktigt kär i mig själv. Jag ville vara den bästa för honom, och jag gjorde det så bra att jag glömde bort vem jag ville vara.

Både Molly Sandén och Danny Saucedo har kommenterat uppbrottet offentligt, men tidigare i maj meddelade Molly Sandén att hon är trött på att prata om exet offentligt. 

– Ja, det är jag faktiskt. Jag vill inte prata för honom, han får prata för sig själv, sa artisten då till ELLE.

Nu tycks hon dock ändrat sig. Orsaken är att det helt enkelt blir oundvikligt för popstjärnan när privatlivet och kreativiteten går hand i hand.

– Även om jag föredrar att inte prata om honom så gör jag det. Alla frågar om honom, alla analyserar vad som hänt. Jag ville inte hålla inne med något den här gången. Att inte säga något illa om någon annan är ”the story of my life”. Och jag vill inte vara där längre, jag tar hellre smällarna. Han får väl skriva något taskigt om mig då.

Expressen har sökt Molly Sandén som avböjt att kommentera.