Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly Sandéns kamp för att rasera fasaden

Molly Sandén inför hennes sommarprat i Sveriges radio.
Molly Sandén berättar om hur terapi inte riktigt har fungerat för henne. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Jag tror att min bästa terapi har varit att skriva musik”, berättar Molly Sandén. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
”Jag har vuxit upp i rampljuset och hela tiden utgått från vad jag tror att någon annan vill att jag ska vara”, säger Molly Sandén. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter att ha slagit igenom som 14-åring har Molly Sandén varit en självklar del av svensk artistelit.

Men det tidiga genombrottet har påverkat artisten – som tvingats ta hjälp för att hitta sig själv.

– Jag har absolut gått och pratat med psykologer och terapeuter, men jag har inte fastnat för någon så. Jag tror att min bästa terapi har varit att skriva musik, säger Molly Sandén.

26-åriga artisten Molly Sandén har tillbringat halva sitt liv i rampljuset, då hon slog igenom som 14-åring i Lilla Melodifestivalen.

Nu försöker artisten hitta sig själv.

– Jag var så ung, och tjej, och försökte vara alla till lags för att få frågan igen. Jag försökte läsa av vad alla ville att jag skulle säga, och vad jag skulle ha på mig för att inte sticka ut för mycket. Jag var lite för kontrollerad och vågade inte vara mig själv, säger hon.

Molly Sandén: ”Jag har byggt många murar”

Sandén menar att hon dolt sitt riktiga jag, och anpassat sig till andra genom liv.

– Jag har byggt många murar och många fasader genom åren. Jag har vuxit upp i rampljuset och hela tiden utgått från vad jag tror att någon annan vill att jag ska vara. Även i mina förhållanden, i mina vänskapsförhållanden. Det där har varit en fajt hela mitt liv. Så nu försöker jag nysta upp viktiga ögonblick som påverkat mig. Jag ska inte säga att jag är färdig med ene resan, jag förändras hela tiden. Jag vet inte vem jag vill vara resten av mitt liv. 

Har du haft professionell vägledning i att bena i de här frågorna?

– Till och från. Jag har absolut gått och pratat med psykologer och terapeuter, men jag har inte fastnat för någon så. Jag tror att min bästa terapi har varit att skriva musik.

Molly Sandéns album ”Större” var väldigt personligt för stjärnan – men samtidigt har det gett henne mycket tillbaka.

– Typ hela mitt förra album känns nästan för privat ibland. Men det coola med det är att de låtarna som har vari väldigt ärliga... Jag har beskrivit i detalj olika händelser, typ att jag satte mig på marken mellan Medis och Slussen. Det är just de raderna som folk kommer fram och säger ”exakt samma sak hände mig”. Det blir värt det när man får höra sådana saker.