Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly rasande efter världsartistens grova sexlögn: ”Jävla förbannad”

Molly Sandén berättar nu om när hon utsattes för låtstöld.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly Sandén beskriver händelsen med Jason Derulo som ”fruktansvärt förminskande”.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jason Derulo.Foto: JASON SHELDON/REX / JASON SHELDON/REX REX FEATURES

Musikbranschen i Los Angeles är tuff – och som ung tjej kan en lätt utnyttjas.

Det vet Molly Sandén som blev bestulen på låtskrivarrättigheter av världsstjärnan Jason Derulo.

– Jag blev så jävla förbannad, säger Molly Sandén till SVT efter att sanningen uppdagats.

Jason Derulo är ingen favorit hos Molly Sandén.

Nu berättar den svenska popstjärnan om när den amerikanska artisten försökte ta till sig hela äran för en låt som dom skrev tillsammans.

Låten heter ”Stupid love” och skrevs tillsammans av duon för flera år sedan. Den släpptes 2013 och blev en hit i flera länder världen över. 

Drygt ett år senare anade Molly Sandén att något var fel – då hon insåg att hon inte fått några som helst intäkter från upphovsrättsorganisationen STIM trots låtens framgång.

Popstjärnan ställde ansvarige till svars och fick det chockerande svaret:

– De sa att jag bara hade varit med i rummet för att han ville ligga med mig, att jag bara var en ”fluffer” som skulle skapa ”nice” stämning, säger Molly Sandén till SVT och tillägger:

– Jag blev så jävla förbannad.

Molly Sandén om stölden: ”Fruktansvärt förminskande”

Den då ilskna Molly Sandén vägrade låta övertrampet gå obemärkt förbi – och som tur var hade hon belägg för att hon talade sanning. Popstjärnan hade nämligen spelat in låtskrivarsessionerna på mobilen.

– Efter många möten i stora konferensrum med bara män så fick jag till slut rätt, säger Molly Sandén till SVT och fortsätter:

– För mig handlar det inte om pengarna egentligen, det handlar om att få rätt. Och det är så typiskt att jag som ensam tjej blir utmanövrerad av så många män som skyller på en sådan grej som är så fruktansvärt förminskande.

Låtstölden ägde rum för några år sedan men uppdagades nu i Annah Björks bok ”Ni måste flytta på er” – om kvinnors villkor i musikbranschen.

Aktuell med ny platta

Molly Sandén började karriären som barnstjärna. Därefter deltog hon i Melodifestivalen för att på senare år utvecklas till en popstjärna som skriver sin egen musik. 

Sandén är nu aktuell med senaste plattan – ”Det bästa kanske inte hänt än” som släpptes nyss. Tidigare i år avslutade Molly Sandén och Danny Saucedo sin sex år långa relation. Enligt artisten själv handlar nya plattan dels om ett uppbrott, men också om att bli en ny version av sig själv. 

– Det är väl så klart oundvikligt att jag skrivit om det jag gått igenom och det som tagit mest av min tankekraft. Men det är ändå väldigt mycket fokus på mig. För mig handlar det inte om honom eller henne. Det handlar om min resa och min upplevelse, säger Molly Sandén till Elle.

Expressen har sökt Molly Sandén.