Molly Sandén erövrade Allsångscenen: ”Otroligt lyxigt”

Newkid gästade programmet och sjöng låtarna ”Utan dig” och ”Jag mår bra nu” tillsammans med Molly Sandén.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Även artisten Jonathan Johansson gästade Molly Sandéns allsångsprogram och de sjöng hans låt ”Rosa himmel” ihop.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
När Molly sjöng Husavik (My hometown) från filmen ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” gästades hon av en barnkör.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

Molly Sandén intog Allsångsscenen på tisdagskvällen och bjöd på en hel timme av sin egen musik under prestigefyllda ”Allsångsscenen är din”.

– Wow, det är inte varje dag man får ha sån här hybris, sa hon från scenen.

Det är Molly Sandén, 30, som har fått hedersuppdraget att göra Allsångscenen är din på ”Allsång på Skansen” i år – och på tisdagen var det dags.

Tidigare har artister som Lisa Nilsson, 51, Håkan Hellström, 48, och Benjamin Ingrosso, 24, haft det prestigefyllda uppdraget som har funnits sedan 2012.

– Det känns som en milstolpe att få frågan, som att det finns ett ”före och efter” den här kvällen, säger Molly Sandén till TT.

– Jag vill bjuda på en timme som inte är klassisk allsång. Det kommer bli mer klubbigt och mer destruktivt. Jag vill göra dansgolv av allsångspubliken, berättar hon vidare och menar att hon inte vill att någon ska sitta kvar i stolen.

Osläppta låtar och gästartister

– Det känns som att jag har förberett mig hela livet för att få göra detta. Det kommer bli en helt sprillans ny låt som jag inte gjort förut. Sedan har jag massa grymma gästartister, sa hon i ”Allsång på Skansen”, som sändes innan ”Allsångsscenen är din” på tisdagen.

När ”Allsångsscenen är din” drog i gång uttryckte Mollys Sandén sin tacksamhet för möjligheten att göra specialprogrammet.

– I år är det tio år sedan, på min 20-årsdag, som jag var med i Allsången första gången och nu står jag här ett par frisyrer, några trasiga förhållanden och tre album senare, och det känns så otroligt lyxigt att få hela den här timmen på den här historiska scenen, sa hon och fortsatte.

– Om det är någonting som jag har lärt mig att för varje år som går så blir det lite lite lättare att säga att det finns ingen som jag sa hon och inledde med låten ”Ingen som jag”.

Under programmet gästades hon av artisterna Daniela Rathana, Jonathan Johansson och Newkid som sjöng med stjärnan. Sandén gjorde även en egen tolkning av Oh Lauras låt ”Release me” fast på svenska.

– Wow, det är inte varje dag man får ha sån här hybris, sa hon i sändningen om det egna Allsångprogrammet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.