Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly Sandén var nära att dö – av sjukdomen

Molly Sandén berättar om en särskild händelse där det var nära att gå riktigt fel. Foto: IBL
Isabel Adrian, Peter Jihde, Molly Sandén och Anders Jensen inför onsdagens Diabetesgala i TV3. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Molly Sandén. Foto: SVEN LINDWALL

Peter Jihde, Molly Sandén och Isabel Adrian har alla diabetes, och på onsdagen programleder de den direktsända Diabetesgalan i TV3.

Nu berättar profilerna hur det är att leva med den farliga sjukdomen – och hur nära de varit döden.

– De var nära att ta en spruta på mig. Det hade ju bara skickat mig ännu längre ner, säger Molly Sandén.

De kommer från tre helt olika delar av nöjesvärlden – morgon-tv, musiken och reality-tv. Men Peter Jihde, Molly Sandén och Isabel Adrian förenas alla i att de är diagnostiserade med diabetes, och programleder den direktsända Diabetesgalan i TV3 på onsdagen.

Redan förra året var Molly Sandén med på galan, men då bara som artist. Redan då märkte hon att galan gjorde stor skillnad.

– Jag fick en massa förlåt-sms från nära vänner efter galan som bad om ursäkt för att de inte engagerat sig mer. Folk vågar fråga mer nu och engagera sig mer, säger Molly Sandén.

 

Peter Jihde och Molly Sandén är två av programledarna på Diabetesgalan på TV3. Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ

Hustrun har räddat livet på Peter Jihde

De vet alla tre hur det är att leva med den potentiellt dödliga sjukdomen, och Peter Jihde berättar hur hans hustru flera gånger har räddat livet på honom.

– När det är som lägst går man ner i svart och insulinkoma, där har inte jag varit. Min hustru Karin har hjälpt mig minst två gånger när jag varit på väg ner i det här, och gett mig första hjälpen i form av något sött. Honung för mig har varit en lifesaver, säger han.

 

”Folk vågar fråga mer nu och engagera sig mer”, säger Molly Sandén när hon berättar hur hon märkte att förra årets Diabetesgala gjorde skillnad. Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES

Molly Sandén har svimmat två gånger på grund av diabetesen och fått akut hjälp för att inte hamna i koma och dö.

– Jag har svimmat två gånger av lågt blodsocker. Ena gången fick de tvinga in något i min mun, och andra gången var det som att jag fick en adrenalinkick och vaknade till och hann säga "socker, socker", för de var nära att ta en spruta på mig. Det hade ju bara skickat mig ännu längre ner, berättar artisten.

Diabetesgalan sänds live på TV3, Viafree och Viaplay onsdag den 14 november kl. 20.00.