Molly Sandén berättar om destruktiva krisen

Molly Sandén är aktuell med sin första skiva på svenska, ”Större”.
Foto: /IBL / /IBL
Molly Sandén tävlade i Melodifestivalen 2016, efteråt mådde hon dåligt.
Foto: OLLE SPORRONG

I de personliga texterna på Molly Sandéns nya skiva, ”Större”, framgår det att hon gick igenom en tuff kris efter Melodifestivalen 2016.

Nu har sångerskan tröttnat på bilden av sig själv som präktig - hon vill bara vara som vilken 25-åring som helst.

– Jag har nog haft en destruktiv festperiod, säger hon till Aftonbladet.

Molly Sandén, 25, slog igenom redan som 14-åring. I fredags släpptes hennes nya album ”Större” – sångerskans första album på svenska.

”Alla låtar är skrivna under ett enda år. På den tiden har jag gått igenom allt, botten och toppen. Vissa känslor på skivan ska man kanske inte analysera för mycket, en arg låt betyder inte att jag är så där arg. Inte längre i alla fall” säger hon i ett pressmeddelande.

2016 tävlade Molly Sandén i Melodifestivalen med bidraget ”Youniverse”, skriven av henne själv och pojkvännen Danny Saucedo, 32. Nu avslöjar sångerskan i en intervju med Aftonbladet att hon mådde dåligt efter sin medverkan och led av dåligt självförtroende.


LÄS MER: Molly Sandén: ”Skivan är som en dagbok” 


”Har haft en destruktiv festperiod”

Efter att ha levt i rampljuset sedan tonåren drabbades Molly Sandén av ett rejält bakslag, något som ledde till en personlig kris.

– Jag har försökt vara den där personen som alla andra ville att jag skulle vara, till och med för min pojkvän och mina vänner. Vad vill han lyssna på för musik? Vad ska ska jag ha på mig för tröja som hon kommer att gilla? Sådana smådetaljer. Det var en massa grejer som långsamt bröt ner mig. Jag behövde göra vissa saker för att hitta mig själv igen. Med de här låtarna försöker jag sätta fingret på vad som var jobbigt.

I nya låten ”Rygg mot rygg” sjunger Molly Sandén bland annat om att dricka för mycket alkohol.

– Jag har nog haft en destruktiv festperiod. Jag har tänjt lite på gränserna med drickandet, ätandet och tränandet. Men jag kan inte fucka ur helt eftersom jag har diabetes. Då dör jag, säger hon i Aftonbladet.

Molly Sandén har tröttnat på bilden av sig själv som präktig och skötsam, hon vill bara få vara som vilken 25-åring som helst.

– När Miriam Bryant röker en cigg tycker ingen det är konstigt. Hon har aldrig skapat en image som ickerökare. Men när jag lägger upp ett foto med en cigg blir det kaos, säger hon. 

Expressen har sökt Molly Sandén.


LÄS MER: Därför är Molly Sandén för marijuana  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.