Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandén avslöjade stjärnans sexlögn – prisas

Det här är Molly Sandén.
Foto: Linus Brännström
Molly Sandén.Foto: Sven Lindwall

Molly Sandén blev bestulen av låträttigheter av världsstjärnan Jason Derulo – som hävdade att hon bara varit i studion för att han ville ligga med henne.

Hon slog tillbaka och prisas nu på Bokmässan för sitt mod.

– Det känns jättefint och viktigt att få vara här och få uppmuntra till att ta fajten, säger Molly Sandén.

Händelsen inträffade för flera år sedan men det var först tidigare i år som Molly Sandén, 27, valde att berätta om den i Annah Björks bok ”Ni måste flytta på er”.

Hon bjöds in till en studio i Los Angeles för att jobba med världsartisten Jason Derulo. En tid senare släppte han ”Stupid love” som blev en världshit – men Molly Sandén fick ingen del av kakan. 

När hon ifrågasatte varför fick hon höra att hon bara var i studion för att Jason Derulo ville ligga med henne. Molly Sandén, som hade bevis för sin inblandning, blev förbannad och tog strid – och fick rätt.

För sin kamp fick hon under Bokmässan i Göteborg ta emot upphovsrättsorganisationen Alis pris ”Upphovsrättens hjälte”.

Molly Sandén: Svårt att prata om 

Molly Sandén hoppas att det ska leda till att fler vågar stå upp för sig själva och sina rättigheter.

– Jag är jätteglad att jag vågade göra det men det här kanske också gör att fler vågar. Att man ser att en sådan här grej uppmärksammas, något som egentligen kan vara tabubelagt. Jag var lite så här nu, ”ska jag berätta på scenen att han ville ligga med mig”. Det är svårt att prata om, och det kanske också känns lite skamligt att prata om, säger hon.

Att Molly Sandén valde att berätta om händelsen beror på att hon fick förtroende för Annah Björk. Hon säger att hon tidigare har varit rädd för att bränna broar.

– Jag har i hela min karriär fått höra att jag ska vara tacksam. Att det står så många andra kvinnor på rad och väntar på att ta ens plats. Så av den anledningen har jag varit rädd att sticka ut hakan. Framför allt mot dem med makt, säger Molly Sandén.

– Nu har jag lite mer skinn på näsan och vågar säga i från.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.