Danny Saucedo och Molly Sandén besteg Kilimanjaro tillsammans.Danny Saucedo och Molly Sandén besteg Kilimanjaro tillsammans.
Danny Saucedo och Molly Sandén besteg Kilimanjaro tillsammans.
Molly kämpade inte bara mot berget, utan även sin diabetes som blev förvärrad under de omständigheterna.Molly kämpade inte bara mot berget, utan även sin diabetes som blev förvärrad under de omständigheterna.
Molly kämpade inte bara mot berget, utan även sin diabetes som blev förvärrad under de omständigheterna.

Molly om skräcken: "Var helt fruktansvärt"

Publicerad

Molly Sandén och Danny Saucedo besteg Kilimanjaro tillsammans - nu berättar hon om sin obehagliga nattupplevelse på berget.

På grund av sin diabetes kunde hon knappt röra sig.

– Man känner sig bakis av den där höjden och jag blödde näsblod i en vecka, säger Molly Sandén i Vardagspuls.

Molly Sandén och Danny Saucedo har inte bara skrivit Melodifestivalen-bidraget "Youniverse" tillsammans. Nyligen besteg paret också berget Kilimanjaro i Tanzania.

Syftet var att samla in pengar till Barncancerfonden. Att bestiga Kilimanjaro, som är 5892 meter högt, tar nästan en vecka.

I "Vardagspuls" i Expressen tv visas nu ett klipp från bergstoppen och där berättar Danny Saucedo och Molly Sandén om känslan av ha bestigit Afrikas högsta berg.

– Jag är rätt borta om jag ska vara helt ärlig. Det är jättekul att få göra det här men aldrig mer Kilimanjaro, säger Molly Sandén.

– Man får mer kraft här uppe också men man är slut, fyller Danny Saucedo i.

 

LÄS MER: Danny och Molly bestiger Kilimanjaro

 

Molly Sandéns skräckupplevelse på Kilimanjaro

I en intervju med Expressen berättade Molly Sandén nyligen om hur det var att bestiga Kilimanjaro.

– Det var helt fruktansvärt, haha. Det var så jävla jobbigt. Det var tio gånger värre än jag trodde. Jag tänkte så många gånger "vad gör jag här". Men när det går lite tid kommer man mest ihåg det som var bra.

 

LÄS MER: Molly Sandén: "Har inte velat säga något"

 

Molly Sandén har diabetes, något som påverkade klättringen. Särskild är det en obehaglig episod hon minns.

– Det var lite läskigt i början faktiskt. Det var någon morgon när jag vaknade med alldeles för lite blodsocker. När det händer under natten brukar jag alltid vakna men uppe på berget så rubbas allt. Jag hade näsblod i en vecka, man har ständigt ont i huvudet och är lite illamående, säger hon och fortsätter:

– Man känner sig typ bakis av den där höjden. Så jag blev väckt en morgon och hade ett väldigt lågt blodvärde. Då blev jag rätt rädd för det tog jättelång tid innan sockret gick upp igen. Det var 20 minuter när jag knappt kunde röra mig. Det var obehagligt. Efter det fick jag ställa klockor mitt i natten och gå upp och äta.

Mat, träning, hälsa - klicka in på vardagspuls.se.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag