Molly om exet: "Jag kunde bara inte ta det"

Molly Pettersson Hammar gick vidare till andra chansen i "Melodifestivalen".
Foto: Sven Lindwall
Molly Pettersson Hammar var tidigare ihop med Robin Stjernberg, som vann Melodifestivalen 2013.
Foto: Christian Örnberg

Molly Pettersson Hammar gick vidare till andra chansen i "Melodifestivalen".

I Expressens podcast "Livshjulet" berättar sångerskan om relationen till sin syster och hur tufft det var när expojkvännen Robin Stjernberg vann tävlingen.

– Jag var superfrustrerad, säger hon.

Hör Molly Pettersson Hammar i "Livshjulet"

Det var efter den andra deltävlingen i "Melodifestivalen" som det stod klart att Molly Pettersson Hammar och hennes låt "Hunger" gått vidare till andra chansen i Halmstad.

Nu gästar sångerskan Expressens podcast "Livshjulet" och berättar bland annat om sin relation med expojkvännen Robin Stjernberg, som vann Melodifestivalen 2013 med låten "You".

– Han vann året efter vi var med i "Idol" så jag var med någonstans där i bakgrunden och såg allting. Och jag var superfrustrerad måste jag säga.

Molly Pettersson Hammar får också frågan om hur deras relation påverkades av vinsten i Melodifestivalen.

– Ganska negativt måste jag ändå säga. Jag tror att jag pallade inte det. Just när man är så ung och har så mycket med sig själv på något sätt. Man går i skolan och drömmer om att bli artist och det fina som finns i den här glittriga världen men inte kan göra det, säger hon och fortsätter:

– Det var inte att jag inte var glad för Robins skull jag kunde bara inte riktigt ta det. Hade jag varit lite tryggare i mitt musikskapande hade jag nog kunnat stötta honom mycket mer. Men vi försökte så gott vi kunde. Det var en jättemysig period i mitt liv.


LÄS MER: Molly Pettersson Hammars ilska i green room: "Blev skitarg"


Molly Pettersson Hammar och Robin Stjernberg var tillsammans i mellan 1,5-2 år.

– Det var ändå ganska mycket för att vara i ungdomen.

Hon kommenterar också det faktum att Robin Stjernberg är fem år äldre än henne.

– Haha ja, snuskgubbe.

Molly Pettersson Hammar om relationen med Robin Stjernberg

I dag har paret en bra relation.

– Vi umgås lite grann. Robin är den enda personen jag kan prata på riktigt med om Melodifestivalen. Jag vet att ringer jag honom, han känner mig, han vet vad jag vill. Även om han kanske känner den lite yngre Molly kan han verkligen vara ett stöd i de här tiderna.

Moa Pettersson Hammar kom fyra i "Ido 2011" och förra året var hennes syster Moa Pettersson Hammar med i programmet men åkte ut.

– Det där har varit ganska jobbigt för mig. Jag har alltid varit den som har sjungit mycket med mina föräldrar. Det har varit så otroligt tydligt för mig vad jag vill göra men för Moa har det inte varit samma fokus.

– Hon har kommit lite i skymundan och det har jag tyckt är superjobbigt för jag vet att hon är minst lika talangfull.


LÄS MER: SVT tvingades hjälpa Molly att dölja brösten


Molly Pettersson Hammar ville först inte att hennes syster skulle vara med i "Idol" och berättar att hon mått dåligt över att Molly Pettersson Hammar fått mer uppmärksamhet.

– Jag vet att hon har tagit illa vid sig och jag kan inte riktigt göra något åt saken heller förutom att dra med henne på olika mingel och få in henne i branschen vilket jag verkligen försöker göra.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.