Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly Nutleys tårar i Musikhjälpen

Skådespelerskan Molly Nutley, 21, är resande reporter i Musikhjälpen.
Molly Nutley Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS

Skådespelerskan Molly Nutley, 21, är resande reporter i Musikhjälpen.

Hon har bland annat rest runt vid gränsen till Burundi och träffat familjer som flytt krig – i Musikhjälpen berättar hon om ett speciellt möte, när känslorna blir för mycket:

– Nu kanske jag börjar gråta lite, säger Molly Nutley i programmet.

Det är under Musikhjälpens första dag som Molly Nutley är med på länk medan hon befinner sig i Tanzania. Temat för årets Musikhjälpen är "Barn i krig har rätt att gå i skolan" och Molly Nutley reser runt och träffar familjer som har varit tvungna att fly krig.

Molly Nutley: "En chock"

För programeldarna Kodjo Akolor, Pelle Almqvist och Josefine "Little" Jinder, 28, berättar Molly Nutley om när hon besökte ett flyktingcenter på gränsen till Burundi för några dagar sedan, och om ett speciellt möte med en familj:

– Det var en chock. Jag träffade en familj, och nu kanske jag börjar gråta lite, men det var en familj som precis hade kommit dit den dagen och berättade att de kände sig otrygga. De var rädda för armén, och de berättade att deras äldsta son hade blivit mördad, säger hon och fortsätter:

– Jag kunde inte titta mamman i ögonen, för jag ville inte börja gråta inför dem, det hade känts respektlöst.

 

LÄS MER: Musikhjälpen i Örebro är i gång

 

"Viktigt att ge människorna en chans"

Molly Nutley förklarar vidare att det har varit en jobbig upplevelse, men samtidigt berättar hon för programledarna hur viktig Musikhjälpen är – och att det verkligen gör skillnad för människorna som hon har träffat under de senaste dagarna.

– Det är viktigt för att vi ska ge de här människorna en chans. För det är så himla underfinansierat här på alla sätt. Det handlar inte om mycket pengar, men om vi engagerar oss, så ger det så mycket. Det är skitviktigt, att bara engagera sig. Och om man vill skänka pengar är det ännu bättre, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!