Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Nutleys starka ord till mamman Helena Bergström

Se Expressens intervju med skådespelaren Helena Bergström.
Helena Bergström gästar lördagens ”Luuk & Hallberg” i SVT.
Foto: SVT
Då berättar hon om sitt starka samtal med dottern Molly.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helena Bergström var en av de drivande i uppropet #tystnadtagning 2017. 

I lördagens ”Luuk & Hallberg” berättar skådespelaren om sitt starka samtal med dottern Molly Nutley i samband med att metoo briserade. 

– Varje gång jag skulle till teatern så trodde hon att jag skulle dö, säger Helena Bergström i SVT-programmet.

I uppropet #tystnadtagning berättade 456 kvinnliga skådespelare om hur de utsatts för övergrepp och trakasserier i branschen. 

En av dem som låg bakom initiativet var skådespelaren Helena Bergström som också berättat om ett tillfälle när en manlig kollega tog stryptag på henne. 

I lördagens avsnitt av ”Luuk & Hallberg” pratar programledaren Kristian Luuk och Helena Bergström om metoo-rörelsen. Då berättar skådespelaren om sitt starka samtal med dottern Molly som uppmanade henne att lägga upp en bild med hashtaggen metoo. 

– Sedan började vi diskutera saker och så pratade jag om en incident. Jag skrattade när jag berättade om det, säger Helena Bergström. 

Dotterns starka ord till Helena Bergström

Dottern, som var barn när incidenten inträffade, avbröt henne och sa att hon inte skulle skratta åt det. Därefter berättade hon hur hon upplevde den tiden. 

– Hon sa att varje gång jag skulle till teatern så trodde hon att jag skulle dö. När hon berättar det från barnets perspektiv så inser jag att det är helt åt helvete att jag skrattar åt det här, säger hon och fortsätter:

– När vi skådespelare började prata med varandra och öppnade upp så blev det så galet tydligt hur fel det är.

Helena Bergström har tidigare pratat om metoo-hösten 2017 som hon beskrivit som en svår tid. 

Helena Bergström: ”Fruktansvärd period”

Efter att ha vakat dagligen vid sin vän Rikard Wolffs sida fram till hans död fick hon sedan uppleva anklagelserna mot hennes vän och chef på Stockholm Stadsteater, Benny Fredriksson, som bara månader senare tog sitt liv. 

– Alla gick vilse i det här. Det var en fruktansvärd period. Jag känner hur viktig den här frågan är. Jag var en del från början och så händer det där. Jag visste inte hur jag skulle förhålla mig till det, har hon sagt i en intervju i SVT:s ”Min Sanning”. 

Expressen har sökt Helena Bergström och Molly Nutley som via agent avböjer ytterligare kommentarer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.