Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Molly mordhotades efter musikvideon

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Molly Sandén har gått från osäker duktig flicka till frispråkig förebild som struntar i om folk hatar henne.

Men efter videon till låten "Phoenix" tog hatet en obehaglig vändning, med rena mordhot som följd.

– Det var obehagligt faktiskt, det var kritik på ett annat sätt, säger hon i "Nyhetsmorgon".

Molly Sandén har en halv miljon följare på Instagram och har gjort sig till en stor förebild, främst för tjejer och unga kvinnor, mycket genom sin kampanj för rätten att se ut hur man vill och gå emot vikthetsen.

I videon till låten "Phoenix" är hon dessutom oväntat politisk, när ett kampanjblad för Sverigedemokraterna bränns på bål. Det var dock inte Molly själv som brände detta, utan ett av de fan som var med på inspelningen. Molly hade i förväg bett sina fans att vara med och bränna upp sådant de ville göra sig av med. Och videon förde med sig obehagliga reaktioner.


LÄS MER: Molly Sandén - "Jag har slutat anpassa mig".


– Jag fick väldigt mycket hat efter den här videon, det var läskigt. Det var mordhot och den ena och det andra. Det var obehagligt faktiskt, det var kritik på ett annat sätt. Tidigare har jag fått kritik för hur jag har sett ut eller att jag borde banta men det här var riktigt vidriga saker. Så jag backat lite från den debatten just, säger Molly i en intervju i söndagens "Nyhetsmorgon" i TV4.

Det har gjort henne lite rädd för att ge sig in i den politiska debatten.

– Jag håller mig lite borta från det och håller mig till engagemang där jag kan påverka.

Som vikt- och utseendehets till exempel. För Molly, som kom in i branschen som väldigt ung, har utvecklats från att ta lite för många råd från andra i branschen till att själv bestämma vad hon ska göra och stå för. Och framför allt hur hon ska se ut. Något hon har fått lära sig att det finns starka åsikter om, speciellt i USA där hon bodde under två år för att komma framåt i karriären.

– Tiden i LA var otroligt viktigt, för man fick lite skinn på näsan och våga stå på egna ben. Jag märkte att om inte jag har vassa armbågar så kommer jag att bli helt överkörd. Det var folk som sa rätt ut till mig att du måste gå ner tio kilo annars tänker inte vi jobba med dig. Och då blev jag så otroligt provocerad och ville äta en pizza rakt framför dem bara för att jävlas, berättar hon i Nyhetsmorgon.


LÄS MER: Dannys hyllning till Mollys avklädda video.


– Jag skickade faktiskt videon när jag var naken, i "Freak" sen, för de var sådana här som inte tyckte att man skulle visa så mycket hud om man inte hade den där kroppen som de såg framför sig att man skulle ha, berättar hon också.

I dag bryr hon sig nämligen mindre om vad folk ska tycka om det hon gör.

– Så fort jag började stå på mig och få bättre självförtroende så märkte jag att det inte är värt det om jag inte gör det jag vill. Det spelar ingen roll, folk får väl hata mig eller tycka illa om mig - i dag är jag så pass stark att jag kan ta det. För några år sedan var det svårare att ta kritik.

Samtidigt erkänner hon att elaka kommentarer fortfarande kan göra ont.

– Framförallt blir man förvånad över att folk verkligen vill göra en illa med flit, säger hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.