Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Molly Hammars ilska mot klädstorlekarna

Efter besvikelsen i tävlingen – nu satsar sångerskan utomlands.
Molly Hammar.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Artisten Molly Hammar har tröttnat på att inte kunna hitta byxor som passar.

I ett inlägg på Instagram slår hon nu tillbaka mot klädbranschen, som hon tycker måste anpassa sig till hur kvinnor ser ut på riktigt.

”Om det nästan får mig att börja gråta så föreställ er hur en liten tjej känner”, skriver Molly Hammar på Instagram.

Molly Hammar, 24, slog igenom i ”Idol” 2011, där hon som 15-åring kom på en fjärdeplats. I dag är hon artist, som i sommar setts uppträda i både ”Lotta på Liseberg” och ”Allsång på Skansen”. 

På Instagram visar Hammar nu upp sin kamp i omklädningsrummet. När artisten var på jakt efter nya byxor fick hon inte på sig ett enda par, trots att hon bara provade de största storlekarna.

”Den här bilden är från en minut sen när jag provade sex par byxor i den största storleken som fanns men inte ett par passade, eller ens gick över mina lår”, skriver hon till ett bildspel med två bilder där hon har på sig för små byxor.

Nu tycker Molly Hammar att det är dags för modebranschen att ta ansvar och göra storlekar för alla olika kroppar.

”Jag såg på nyheterna imorse att fler och fler unga personer får ätstörningar vilket får mig att fucking gråta men vad som gör att jag kokar av ilska är det faktum att klädbranschen eldar på de här knäppa idealen kring hur en kvinna ska se ut. Om det nästan får mig att börja gråta så föreställ er hur en liten tjej känner. Det är dags för stora modeföretag att göra storlekar baserade på verkligheten, inte någon idé om hur den kvinnliga kroppen ska se ut”, skriver Molly Hammar.

Hon avslutar med en påminnelse om att man inte ska lägga värdering i storleken eller formen på ens kropp.

”Och kom ihåg. Även om du provar alla jeans i världen utan att passa i dem, så är du värd kärlek”, skriver Hammar.

Artisten som har över 50 000 följare på Instagram, har fått över 15 000 gillningar och hundratals uppskattande kommentarer.https://www.instagram.com/p/CEJfKKBhJpE/
Peg Parnevik har tidigare berättat öppet om sina problem med ätstörningar och kroppsångest på sociala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.