Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly avslöjar – isolerade sig helt

”Fysiskt så isolerade jag mig. Jag åkte i väg för att vara ensam med mina tankar.”Foto: SVEN LINDWALL
”Under större delen av mitt liv har jag tänkt på vad andra vill ha av mig, i stället för att fråga mig själv vem jag vill vara och vad jag vill.”Foto: OLLE SPORRONG
I det nya albumet "Större" sjunger Molly Sandén, 25, om den kris som hon genomgick under hennes medverkan i Melodifestivalen 2016. Foto: KARIN TORNBLOM / Karin Tornblom

Hon är aktuell med sitt frigörande album "Större". 

Nu berättar Molly Sandén om uppväxten i rampljuset, flykten utomlands och att hitta sig själv.

– Jag hittade mig själv genom musiken, säger hon till Veckorevyn.

I det nya albumet "Större" sjunger Molly Sandén, 25,  om den kris som hon genomgick under hennes medverkan i Melodifestivalen 2016. 

Hon fick nog av den stora pressen att vara den "perfekta tjejen" och isolerade sig helt.

– Fysiskt så isolerade jag mig. Jag åkte i väg för att vara ensam med mina tankar. Jag behövde vakna själv, sova själv, skapa egna rutiner och börja om på nytt. Det var där min telefon började fyllas av texter på svenska. Det var rim, små dikter och rader som sedan blev låtar, säger Molly Sandén till Veckorevyn.

 

LÄS MER: Molly Sandén berättar om destruktiva krisen 

 

"Terapi att skriva texter"

Att växa upp i rampljuset, var en av anledningarna till varför hon började må dåligt berättar Molly.

– Någonstans grundade det sig i att jag vuxit upp i rampljuset. Under större delen av mitt liv har jag tänkt på vad andra vill ha av mig, i stället för att fråga mig själv vem jag vill vara och vad jag vill. Jag blev osäker på vem jag var och behövde ta en paus.

I sin nyskrivna musik fann Molly Sandén sitt rätta jag, där hon kan få uttrycka exakt det hon vill.

- Jag hittade mig själv genom musiken. det är ju terapi att skriva texter. som att skriva dagbok. med varje låt tar man ett steg längre.

"Behövde skriva om det som känns"

Sedan fem år tillbaka är Molly tillsammans med artisten Danny Saucedo, 32.

Att båda är offentliga personer har gjort att många spekulerar om låttexterna handlar om kändisparet. 

– Mina relationer är ju en stor del av mitt liv. Jag vill också säga att mina låtar är skrivna ur min vinkel, det är ju inte säkert det är sanningen. Men jag kände att jag var tvungen att skriva om det, annars skulle jag inte vara ärlig. Jag behövde skriva om det som känns. 

Molly Sandéns presskontakt avböjer att kommentera.

LÄS MER: Molly Sandéns kamp genom svåra tiden 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.