Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mohombis stöd från sin kungliga familj i Kongo

Mohombi stöttas av sin kungliga familj. Foto: OLLE SPORRONG
Mohombi är son till Kongos prins.Foto: OLLE SPORRONG

Mohombi har inte bara en hit i Sverige med sin Melodifestivalen-låt ”Hello”, även i hemlandet Kongo spelas den för fullt.

Nu berättar artisten om stödet från hemlandet – där han själv tillhör kungafamiljen.

– Jag har växt upp som son till prinsen, säger han.

Mohombi Nzasi Moupondo, 32, är en av artisterna som gör upp om vinsten i Melodifestivalen 2019 på lördag. Han tävlar med bidraget ”Hello”, som gick direkt till final från den första delfinalen i Göteborg.

Nu berättar Mohombi om stödet från sitt hemland Kongo – där han själv tillhör den kungliga familjen.

– Min far är prins över den kongolesiska provinsen Meni-Kongo. Så jag har växt upp som son till prinsen, i sin tur son till kung Moupondo. Men i dag skryter pappa mer om att jag är hans son. Så rollerna har bytts, det är jätteroligt, säger han.

I hemlandet Kongo är Mohombi mycket berömd som låtskrivare och artist. Han ligger bakom flera världshits som ”Bumpy ride” och ”Coconut tree”. 

Fansen i Kongo hoppas nu på att Mohombi ska vinna den svenska Melodifestivalen med ”Hello”. 

– Oj, oj, oj. Jag vet inte hur många videos jag fått skickade till mig från vänner och fans. De hejar på mig, det är spännande, säger han. 

Mohombi känner stödet bakom sig

Mohombi föddes i Kongo 17 oktober 1986, men kom till Sverige som 13-åring. Hans familj flydde från det krigshärjade Kongo 1999 och Mohombi växte upp i Norsborg i norra Stockholm.

– Min mamma är en vacker blond, svensk kvinna. Min pappa är en vacker svart kongolesisk man. Jag är svart och vit. Som Obama, sa han i en intervju i sydafrikanska tv-kanalen SABC News för två år sedan.

Mohombo pendlar i dag mellan Sverige och Kongo, där han tillsammans med hustrun Pearl Moupondo har tre söner.

Efter att ha gått direkt till final i Göteborg kallade Mohombi sig själv för ”afroviking”. Nu ser han fram emot att gå upp på scenen på lördag och ge allt han har.

– Jag är peppad och stolt över mig själv över att ha kommit så här långt. Det är tryggt att veta att det finns svenskar som röstade på mig i Göteborg och som ser fram emot att se mig uppträda igen. Det känns inte som jag går upp ensam, säger han.

https://www.instagram.com/p/BsD9viXH1sU/?utm_source=ig_embed

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.