Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modellens viktiga beslut – kritiken mot modeföretaget

Här är fler av dagens nöje-toppnyheter.
Kate Upton kritiserar Victoria's secret för deras skeva ideal. Foto: SPLASH NEWS/IBL
– Man måste vara kroppsinkluderande nu, säger Upton i tv. Foto: SCHNEIDER / MOST WANTED PICTURES / SCHNEIDER / **GERMANY OUT**/ALL MOST WANTED PICTUR
Karlie Kloss har också slutat jobba med Victoria's secret. Foto: HEATHCLIFF O'MALLEY/REX / HEATHCLIFF O'MALLEY/REX REX FEATURES

Modellen Kate Upton är kritisk mot underklädesföretaget Victoria's secret.

Sports illustrated-profilen menar att deras brist på olika kroppstyper bland modellerna är en anledning till att hon slutade jobba med märket.

– Vi är trötta på att se samma kroppstyp. Man måste vara kroppsinkluderande nu. Alla kvinnor måste finnas representerade, säger Kate Upton i tv-showen ”Watch what happens live”.

30-åriga modellen och Instagram-kändisen Kate Upton är trött på normerna inom modebranschen – och kritiserar specifikt underklädesjätten Victoria's secret.

Victoria's secret har i vanliga fall en årlig modevisning med några av världens kändaste modeller, men i år är den tv-sända modeshowen inställd.

Upton menar att hon och många andra har ledsnat på hur märket bara använder modeller av en specifik kroppstyp – väldigt smala.

– Vet du vad? Vi är trötta på att se samma kroppstyp. Man måste vara kroppsinkluderande nu. Alla kvinnor måste finnas representerade, annars blir det jättetråkigt, säger modellen i tv-showen ”Watch what happens live”.

”Avgörande ögonblick för mig”

Upton har tidigare arbetat med underklädesföretaget, men väljer att inte göra det längre.

En annan som tagit steget bort från Victoria's secret är supermodellen Karlie Kloss, som är en av branschens mest välbetalda arbetare. Kloss studerade feministisk teori på universitetet i New York, och bestämde sig för att lämna företaget.

– Anledningen till att jag slutade jobba med Victoria's secret är att jag inte kände att det inte var ett budskap som reflekterar vem jag är och vilken typ av signaler som jag vill skicka ut till unga kvinnor världen över, gällande vad det innebär att vara vacker, har hon berättat, skriver Female First.

– Jag tror att det var ett avgörande ögonblick för mig som feminist, att ta mina egna beslut och välja mitt eget narrativ. Oavsett om det är genom vilka företag jag väljer att arbeta med, eller genom vilken bild jag förmedlar till världen.

https://www.youtube.com/watch?v=D57FPdBGOcg