Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens varning: farligt att redigera bilder

Kampanjen med budskapet är viktig på flera sätt då den är banbrytande inom modebranschen, menar Ellos.
Modellen Ashley James.Foto: DAVID FISHER/REX SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Ashley James jämför på Instagram.Foto: Skärmdump/Instagram / Skärmdump/Instagram

Att redigera sina bilder kan vara farligt.

Det menar modellen Ashley James som anser att det i själva verket kan ha ”förödande konsekvenser”, skriver Grazia

Den 33-åriga modellen och DJ:n Ashley James kritiserar företag som låter sina användare redigera sina bilder med endast ”en swipe”.

– Vi ska inte kunna Photoshopa vårt utseende med ett svep. Jag vill inte hänga ut någon som gör det, för jag förstår det. Varför skulle man inte vilja göra så att man ser bättre ut, speciellt när alla andra också gör det?, säger Ashley James till Grazia.

Ashley James menar själv att hon helt slutade redigera sina bilder på Instagram för fem år sedan och tycker att sociala medie-plattformar borde meddela när man ser en redigerad bild.

– Unga personer ser redigerade bilder hela tiden och det får sådana förödande konsekvenser, säger modellen till Grazia.

Jämför på Instagram

På Instagram har Ashley James även gjort en jämförelse på en bild, där halva hennes ansikte är redigerat och det andra inte.

”Förra veckan delade jag med mig av statistik över hur flickor så unga som 11 år inte ville lägga ut bilder på sociala medier utan att filtrera deras utseende först och att de känner press på grund av influencers online. Det är hjärtekrossande och så skadligt.”, skriver modellen på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CFEnCQ7BArZ/
När Kylie Jenner filmade sig själv på Instagram story i bikini syns nämligen bristningar tydligt över hennes bröst, något som nu hyllas i sociala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.