Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens tack till Hillary efter missfallet: ”Hedrad”

Modellen och matprofilen Chrissy Teigen drabbades av missfall.
Chrissy Teigen tackar för stödet.Foto: JORDAN STRAUSS / AP/ TT
Hillary Clinton delade Chrissy Teigens berättelse.Foto: JACOB HAMILTON / AP/ TT

Modellen och kokboksförfattaren Chrissy Teigen är tillbaka på sociala medier.

Medium berättar hon om sorgen efter missfallet – något som delats vidare av bland andra Hillary Clinton.

– Herregud, Hillary Clinton twittrade precis ut min berättelse, skriver Chrissy Teigen på Twitter.

Det var för en månad sedan som Chrissy Teigen berättade om att hon drabbats av ett missfall i den 20:e veckan av graviditeten. 

Efter en månads tystnad har hon nu återkommit till sociala medier. För några dagar sedan publicerade hon en längre berättelse om missfallet och känslorna därefter på Medium.

Berättelsen fick stor spridning – bland annat genom Hillary Clinton, som skrev ”Tack, Chrissy Teigen, för ditt mod att starta ett svårt samtal för att hjälpa familjer att läka tillsammans med din familj.” 

Chrissy Teigen tackar för stödet

Chrissy Teigen upptäckte delningen på en gång och svarade att hon kände sig hedrad av att den förra utrikesministern delade hennes ord.

”Du har ägnat ditt liv åt att kämpa för kvinnors och barns hälsa, så att just du delar mina ord om min upplevelse betyder hela världen för mig. Wow. Wow.”

https://twitter.com/chrissyteigen/status/1321540160383635456

I sin berättelse skriver Chrissy Teigen om hur hon kysste sitt döda barns händer och fötter och om hur sorgen känns som ett hål i hjärtat. Hon skriver också om – och tackar för – det stöd hon fått på sociala medier och från allmänheten. 

”Det finns så många kvinnor som inte får de här tysta glädjestunderna från främlingar. Jag ber er att dela med er av era historier och vara snälla mot dem som delar med sig av sina hjärtan”, skriver hon.

Modellen fick hat efter videon

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.