Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens starka kropps- budskap – efter graviditeten

Supermodellen och kroppsaktivisten Ashley Graham slår ett slag för mammakroppen.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
I en ny reklamkampanj för bikinis har profilen valt att inte redigera bort sina bristningar på magen, som hon fick under graviditeten med Isaac.Foto: Instagram.
Supermodellen Ahsley Graham, 32, födde sonen Isaac i januari.Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE

Supermodellen och kroppsaktivisten Ashley Graham slår ett slag för mammakroppen.

I en ny reklamkampanj för bikinis har profilen valt att inte redigera bort sina bristningar på magen, som hon fick under graviditeten med Isaac.

– Efter den här fotosessionen kände jag mig så stärkt, för jag kände att: ”Ja, jag ser bra ut, jag mår bra. Det här är min nya mammakropp”, säger hon i People.

Supermodellen Ahsley Graham, 32, födde sonen Isaac i januari, och vill nu slå ett slag för att visa upp mammakroppen precis som den ser ut.

På bilder till en ny bikinireklam har Graham valt att behålla bristningarna på magen som hon fick under graviditeten, och inte redigera bort något på sin kropp.

– Det är alltid en fråga om vad man vill redigera bort, och vad vill man plocka bort. Och jag sa: ”Inget”, bortsett från en klämma som höll upp vår hemgjorda bakgrund. Jag vill att alla ska se vem jag är för alla har en egen berättelse, säger Ashley Graham till People.

Ashley Graham: ”Lärt oss att täcka över”

Ashley Graham har länge stått för kroppspositivitet, och säger att hon vill få kvinnor att tänka på varför de skäms över vissa saker.

– Många kvinnor jag pratar med har problem med bilder, kroppsproblem och självförtroende. Jag vill att de ska förstå att det finns saker som samhället har lärt oss att täcka över, och varför behöver vi göra det? Så nu är jag här och visar stolt upp mina, säger Ashley Graham.

Kroppsförändringen under graviditeten

Hon konstaterar att hennes kropp har ändrats mycket sedan hon blev gravid och födde sonen, men att hon ser en styrka och skönhet i det också.

– Nu när jag har en postgraviditet-kropp så trodde jag att saker skulle kännas annorlunda och se annorlunda ut, och det gör de, men det finns en nyfunnen glädje i det. Det ser så enkelt och vackert ut, men mer kraftfullt. Jag har mer vikt, jag har bristningar. I början fick jag ha många diskussioner med mig själv och säga: ”Okej, ny kropp, ny inställning”. Men efter den här fotosessionen kände jag mig så stärkt, för jag kände att: ”Ja, jag ser bra ut, jag mår bra. Det här är min nya mammakropp”.

https://www.instagram.com/p/CDOxSASjN8Q/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.