Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens mystiska död utreds som mord

Baillee Schneider.Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM
Modellens död utreds nu som mord.Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM

Modellen Baillee Schneider, 25, hittades död i sitt familjehem hem förra året.

Nu utreds det mystiska dödsfallet som mord, skriver The Age.

Det var i juni förra året som 25-åriga Baillee Schneiders föräldrar hittade dottern död på köksgolvet i familjens hem i Melbourne, Australien.

Till en början menade polisens utredare att modellens plötsliga död var ett självmord. Men nu, 18 månader efter att Schneiders hittades död, utreds dödsfallet som mord.

Den australienska dagstidningen The Age skriver att rättsläkare har anlitat mordutredaren och detektiven Paul Rowe för att se över fallet och utreda det ytterligare.

Baillee Schneiders mamma bekräftade för news.com.au att Paul Rowe leder utredningen.

– Allt jag vill säga är att vi är glada över att rättsläkaren har bett detektiv Rowe att utreda omständigheterna kring Baillees död och vi är säkra på att Rowes professionalitet kommer att få fram sanningen, säger Cameron Schneider till news.com.au.

Vill inte bekräfta

En talesperson från domstolen vill däremot varken bekräfta eller dementera att fallet tagits upp på nytt, skriver news.com.au.

Även polisen är förtegen om fallet.

– En rapport från den lokala polisen förbereddes för rättsläkaren och saken ligger för närvarande hos domstolen, säger en talesperson från polisen till news.com.au.

I ett inlägg på Facebook uttryckte Baillee Schneiders lillasyster, Lilli Schneider, en lättnad över att systerns dödsfall nu ska utredas igen.

”Jag kommer aldrig ge upp att försöka få svar. Jag kommer aldrig ge upp”, skriver Lilli Schneider på Facebook enligt news.com.au.

Svenska modellen Yvonne ströps av systerns pojkvän

På väg hem från en klassfest blev Yvonne Jonsson, 19, strypt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.