Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens kropps- besvär – tar paus

Kate Upton har tagit ett beslut för sin familjs välbefinnande.Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Kate Uptons make Justin Verlander vill att paret använder sina mobiltelefoner så lite som möjligt i hemmet.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Frispråkiga modellen Kate Upton vill se större variation bland modellerna i modevärlden – och mindre krav på kvinnor.

I en intervju konstaterar hon nu att hon kände press att göra allt på en gång så fort hon hade fött barn.

– Jag insåg att jag behövde lugna ner mig, och tillåta min kropp att återhämta sig, säger Kate Upton, skriver Female First.

Modellen Kate Upton, 27, är inte rädd för att säga vad hon tycker, och står ofta upp för bredare representation bland modeller och i modebranschen.

– Det finns verkligen en rörelse kring att vara mer inkluderande och visa modeller som ser olika ut, och inte ha en definition av vad en modell är längre. Men det finns så klart mycket mer som måste göras. Jag har inte det här jobbet bara så jag ska få leka maskerad. Alla kvinnor måste få representeras, annars är det en snarkfest.

Tekniska kravet – från maken

Upton, som fick dottern Genevieve i slutet av 2018, upptäckte också vilka krav det ställs på nyblivna mammor, när hon själv hade fött barn. Kate Upton berättar att hon upplevde att det fanns krav på att hon skulle kunna återgå till sitt normala liv kort efter förlossningen, och att hon förväntades orka lika mycket som innan – trots att amningen av dottern tog massor av energi, och gjorde henne trött.

– Att ha VeVe har förändrat mitt liv på ett fantastiskt sätt. Men det var så mycket press på att man skulle klara av att göra massa grejer, som att amma när man var ute i farten. Verkligheten, för mig, var att amning sög musten ur mig. Jag insåg att jag behövde lugna ner mig, och tillåta min kropp att återhämta sig, säger hon, skriver Female First.

Nu har hon och maken bestämt sig för att vara positiva förebilder för dottern – och välja bort mobiltelefonen allt oftare.

– Jag tror att min man vill att jag ska kasta bort min mobiltelefon. Vi pratar om det hemma hela tiden: ”Låt oss ha en telefonfri middag”. Vi vill inte att vår dotter ska börja tro att det enda som finns i livet är att hålla på med mobilen. Jag vill njuta av mitt liv och njuta av min familj, inte hela tiden försöka ta den perfekta bilden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.