Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens varning – efter att hundvalpen kvävts under soffan

Ett par från Kalifornien som stämt träff med en man som ville köpa en av deras valpar blev rånade under pistolhot.
Katie Price känner sig sviken.Foto: KGC-102/305 / STELLA PICTURES 122124-5
Katie Price och hundvalpen Rolo.Foto: Skärmdump / Instagram

Glamourmodellen Katie Price, 42, köpte en hundvalp till sin dotter i födelsedagspresent.

Efter att ha gett valpen CBD-olja blev den trött och gick och lade sig under en fåtölj – och kvävdes då till döds när någon satte sig. 

Nu menar Katie Price att hon känner sig lurad efter att uppfödaren rekommenderat oljan till valpen, skriver Daily Mirror.

Det var i juli i år som Katie Price, 42, köpte hundvalpen Rolo till sin dotter Princess när hon fyllde 13 år.

Men när de bara haft valpen i någon vecka hände det ofattbara.

Katie Price hade gett valpen CBD-olja. Valpen ska sedan ha blivit trött och gått och lagt sig under en fåtölj. När någon sedan satte sig i fåtöljen kvävdes valpen till döds, rapporterar Daily Mirror.

Olagligt att ge

Enligt den veterinär som Katie Price tog valpen till kan cannabisoljan ha gjort att valpen kände sig trött och sökte sig därför till ett lugnt ställe att sova på.

Katie Price menar nu att hon känner sig lurad av uppfödaren, som enligt henne var den som hade rekommenderat att valpen skulle få CBD-olja.

I Storbritannien måste en veterinär skriva ut CBD-olja på recept åt en hund, annars är det olagligt att ge och kan resultera i upp till två års fängelse.

Uppfödaren säger till den Daily Mirror att de haft kontakt med veterinär angående oljan och att de inte visste att det var olagligt. Vidare menar uppfödaren att valpen inte kan ha blivit trött av oljan eftersom den inte innehåller THC, vilket är det drogande ämnet i cannabis.

– Vi sa till Katie att bara vi rekommenderade att ge en droppe. Nu vet jag inte hur det har gått, vi vet inte hur mycket hon gett valpen, säger uppfödaren till Daily Mirror.

Känner sig sviken

En talesperson för Katie Price säger till Daily Mirror att hon känner sig sviken att CBD-olja för djur finns på marknaden, trots att det är förbjudet.

– Familjen sörjer fortfarande, säger talespersonen till tidningen.

https://www.instagram.com/p/CCVU6Zmjeky/
Brittiska glamourmodellen har fått nog: "Verkligen äcklad".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.