Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellens ärliga inlägg om svåra sjukdomen

Foto: /IBL / /IBL
Ellinor Bjurström berättar nu om kampen mot sjukdomen.Foto: SIMON HASTEGÅRD
Ellinor Bjurström lider av psoriasis.Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Ellinor Bjurström och pojkvännen Jimmy Olsson.Foto: JULIA DANSARIE

Modellen Ellinor Bjurström lider av kroniska hudsjukdomen psoriasis.

Nu berättar hon om den svåra sjukdomstiden, och hur hon gör för att ta sig igenom den påfrestande perioden.

"Prickarna bara smyger sig på" skriver Ellinor Bjurström i ett ärligt inlägg på Instagram.

Modellen Ellinor Bjurström kämpar mot hudsjukdomen psoriasis, som hon är diagnostiserad med. 

I ett ärligt inlägg på sin Instagram berättar Bjurström om sin kamp mot den kroniska sjukdomen, och skriver att utslagen har blivit värre på senaste tiden.

"Prickarna bara smyger sig på.. Har varit sjuk och hostat otroligt mycket de senaste två veckorna, vilket leder till att min kropp är stressad och då blommar utslagen i raketfart." skriver Ellinor Bjurström på Instagram.

Ellinor Bjurström: "Bara att gilla läget"

Men modellen har en sansad inställning till sjukdomen, och konstaterar att hon inte kan göra något annat än att smörja in sig så hon slipper den irriterande klådan som sjukdomen för med sig.

 "Antar att det bara är att gilla läget. Går inte att göra så mycket mer än att bara smörja massa så att det inte kliar." skriver hon.

 

LÄS MER: Ellinor Bjurström hyllas för starka bilden

 

Ellinor Bjurström: Psoriasis blir värre på vintern

 

LÄS MER: Ellinor Bjurström om kampen mot sjukdomen

 

För en person med psoriasis är inte Sverige det bästa landet att leva i - vinter och kyla förvärrar nämligen sjukdomen avsevärt. Men trots det har Ellinor Bjurström en positiv inställning för framtiden.

"Nu kommer vintern och därmed den jobbigaste perioden för en person med psoriasis. Men vi klarar det tillsammans" skriver hon i inlägget.

Bilden har gillats över 3900 gånger på mindre än ett dygn, och Bjurström hyllas av sina följare och fans för inlägget om sjukdomen.

"Tack för ditt mod & öppenhet. Känns konstigt att säga det men det har verkligen inspirerat & hjälpt mig så mycket" skriver en person.

"Det är en jävla sjukdom. Man blir tokig på att det kliar så jävulskt. Å så kommer värsta tiden igen med allt smörjande" skriver en annan.

https://www.instagram.com/p/BZgEyb7BLNR/