Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modellen slår tillbaka efter amningsraseriet

Modellen talar ut om den kritiserade bilden. Foto: Amanda Schwab
Omslaget har väckt starka reaktioner. Foto: Instagram

Efter den kritiserade bilden - nu talar modellen Nicole Trunfio ut.

Det är omslaget till Elle Australien där hon ammar sin son som väckt reaktioner.

– Det är en stor del av att var kvinna och mamma, säger hon enligt Mirror.

Modellen Nicole Trunfio ammar sin son Zion på en bild för omslaget av Elle Australia - det väckte starka reaktioner. Nu talar modellen ut om omslaget i tv-programmet "Good Morning America", skriver Mirror.

– Jag trodde inte det skulle bli en så stor sak. Det finns inget värre som mamma, än att göra något så nödvändligt som att mata ditt barn och känna att någon kan ha en åsikt om det eller att någon tittar snett på dig, säger hon i programmet.

– Jag tycker att det inte är något som ska vara upp till läsarna att bestämma, det är en stor del av att var kvinna och mamma.

 

LÄS MER: Olivia Wildes svar efter hårda amningskritiken

 

Nicole: "Stundens ingivelse"

Trunfio tycker inte heller att hon behandlat sitt barn som en accessoar. Istället var det stundens ingivelse som låg bakom beslutet att ha med pojken på bilden.

– Han var med mig på fotograferingen och ibland gick jag för att mata honom. Jag hade på mig de här fantastiska kläderna och stylisten sa: "wow, det ser fantastiskt ut. Låt oss ta den här bilden". Inte att det skulle bli en del av fotograferingen, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Carolina Gynnings amningskamp i tv

 

Tar ställning för offentlig amning

Förra veckan delade modellen omslaget på Instagram och skrev att hon ville normalisera amning i det offentliga.

"Det finns inget mer kraftfullt och vackert än att vara mamma. Det sista jag vill är att vara kontroversiell. Så snälla, ta det här för vad det är. Låt oss normalisera amning. Det finns inget värre än när en mamma blir dömd för att hon matar sitt barn offentligt" skrev hon till bilden.