Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellen och influencern hittad död – i en resväska

Hon älskade att resa och hade nyligen tagit examen vid en prestigefull läkarskola. Foto: Instagram

Influencern, bloggaren och modellen Ekaterina Karaglanova har hittats död i en resväska.

Det bara dagar innan hon skulle resa bort för att fira sin födelsedag med familj och pojkvän.

Fallet utreds som mord och enligt BBC arbetar polisen utifrån ett tänkbart motiv.

Influencern Ekaterina Karaglanova, 24, anmäldes försvunnen av sin familj och hittades sedan död i sin lägenhet förra fredagen, den 26 juli. Kroppen hittades i en resväska, och enligt polisrapporten ska Ekaterina Karaglanova ha haft skärsår på halsen, rapporterar brittiska BBC.

Ekaterina Karaglanova hade nyligen tagit examen vid en läkarskola och den 30 juli skulle hon resa till Nederländerna för att fira sin 25-årsdag med sin familj och nya pojkvän.

Men familjen blev orolig när de inte lyckades få tag på Ekaterina Karaglanova inför avresan. Familjen kontaktade då Ekaterina Karaglanovas hyresvärd för att få tillgång till lägenheten.

Och där hittades 24-åringen död.

Lokaltidningen Moskovsky Komsomolets skriver att Ekaterina Karaglanovas pappa desperat ringde 112 men dottern var redan död.

Fallet utreds som mord men lägenheten ska inte ha visat några tecken på tumult och man ska heller inte ha hittat något misstänkt mordvapen på platsen. 

https://www.instagram.com/p/BskfpeZB58E/

Skrev ett sista inlägg på Instagram

Ekaterina Karaglanova hade 90 000 följare på kontot @katti_loves_life på Instagram och var känd för sina glamourösa rese- och semesterbilder från jordens alla hörn. Hon drev även en separat reseblogg och har tidigare vunnit lokala skönhetstävlingar.

https://www.instagram.com/p/BzFujc4hRc-/https://www.instagram.com/p/Bndt17-lnpM/

I sitt sista inlägg den 22 juli ses Ekaterina Karaglanova posera vid en pool på den grekiska ön Korfu.

”Vår korta men väldiga trevliga resa till Korfu är över. Det var mycket skönt att få möjlighet att fly regnet och kylan för ett par dagar. Jag tycker generellt inte om långa semestrar om jag ska vara ärlig. Jag reser ofta, men i varje land tillbringar jag inte mer än 3-5 dagar”, skriver Ekaterina Karaglanova i inlägget, samt delar med sig av ett reseminne från när hon var 14 år gammal.

”Den längsta resan i mitt liv var till Israel med min familj när jag var 14. Vi åkte runt en hel månad för att besöka landet”.

I inlägget förklarar Ekaterina Karaglanova att hon älskar att resa.

”Jag minns alla resor i detalj. Alla vackra platser, alla roliga historier. Berätta om dina mest färgstarka resor, hur tycker du om att slappna av?” Avslutar Ekaterina Karaglanova sitt sista inlägg i livet.

https://www.instagram.com/p/B0Nky38CpNL/

Polisens videomaterial

Ekaterina Karaglanova hade nyligen tagit examen vid den prestigefulla skolan RNRMU, Russian National Research Medical University, i Moskva, och arbetade som dermatolog.

Något motiv har ännu inte fastställts men BBC skriver att polisen arbetar utifrån teorin att det kan röra sig ett svartsjukedrama med en expojkvän inblandad. 

BBC rapporterar vidare att rysk polis har beslagtagit material från övervakningskameror som visar när en expojkvän besöker Ekaterina Karaglanovas lägenhet – bara dagar innan hon försvann från radarn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.