Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modellen Halima Aden slutar på grund av sin tro

Nu väljer supermodellen att sluta på grund av sin tro.
Halima Aden meddelar att hon inte tänker delta i modevisningar igen.
Foto: DAN HIMBRECHTS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Halima Aden under modeveckan i Milano 2018.
Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Halima Aden, 23, har haft en framgångsrik modellkarriär. Bland annat har hon synts på omslaget till brittiska och arabiska Vogue.

Men nu väljer supermodellen att sluta på grund av sin tro.

– Inte ens för 85 miljoner skulle jag riskera att äventyra min hijab igen, säger hon på Instagram enligt Page six.

Den 23-åriga modellen berättade för sina fans på Instagram att hon lägger modellkarriären på hyllan. Det eftersom hon i jobbet många gånger har blivit tvungen att missa böner, bära kläder som hon inte känner sig bekväm i och flera gånger har hennes hijab stylats på sätt som hon har känt krockat med hennes muslimska värderingar.

Halima Aden berättar att det är under coronapandemin som hon har reflekterat över modellyrket och hur det har påverkat hennes tro.

– De skulle kunna ringa mig i morgon och inte ens för 85 miljoner skulle jag riskera att äventyra min hijab igen, säger hon på Instagram enligt Page six.

Vidare säger Halima Aden att hon aldrig mer kommer att delta i en modevisning eller resa till olika modeveckor.

Grät efter fotograferingen

Halima Aden tog även upp en specifik kampanj som hon jobbade med 2017 för företaget American Eagle, då de släppte sin första hijab i denimtyg.

– Varför tillät jag dem att sätta jeans på mitt huvud när jag vid den tidpunkten endast hade haft på mig kjolar och långa klänningar? Jag var så desperat för ”representation” att jag tappade bort mig själv, fortsätter Halima Aden.

Halima Aden berättar även om en fotografering för tidningen Glamour där stylisterna stylade hennes hijab med grönt tyg och fjädrar.

– Jag åkte tillbaka till mitt hotellrum och grät efter den här fotograferingen för innerst inne visste jag att det här inte var rätt. Men jag var för rädd för att säga något. 

Modellens svar efter elaka kroppskommentarerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.