Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modellen död efter skidolycka – blev 37 år

Modellen död efter skidolycka – blev 37 år
Gaspard Ulliel avled senare på sjukhus.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA / STELLA PICTURES/MARECHAL AURORE/ABACA
Gaspard Ulliel var ett av Chanels ansikten utåt.
Foto: POREE-WYTERS/ABACA / STELLA PICTURES/POREE-WYTERS/ABACA

Franska modellen och skådespelaren Gaspard Ulliel har dött efter en skidolycka, rapporterar norska VG och flera franska medier.

Skådespelaren fördes akut till sjukhus med skallskador där han senare avled.

Gaspard Ulliel blev 37 år.

Den franska skådespelaren och modellen Gaspard Ulliel har dött 37 år gammal efter en skidolycka i franska Alperna, rapporterar norska VG och flera franska medier.

Gaspard Ulliel som bland annat var modell för franska modehuset Chanel råkade ut för en skidolycka under onsdagen och fördes med ambulanshelikopter till Grenoble där han senare avled på sjukhus, skriver abc news.

Skådespelaren blev känd för sina roller som den unga Hannibal Lecter 2007 i ”Hannibal rising” och som Yves Saint Laurent i filmen om modeskaparen ”Saint Laurent” från 2014.

Men det stora genombrottet fick han 2004 i den romantiska krigsfilmen ”En långvarig förlovning” där han spelar mot franska stjärnan Audrey Tautou.

Han var även ansiktet utåt för Chanels parfym Bleu de Chanel, och nu senast aktuell i nya Marvel-serien ”Moon knight” i rollen som Anton Mogart, även kallad Midnight Man, tillsammans med bland andra Oscar Isaac och Ethan Hawke.

Sörjs av fansen

På skådespelarens Instagramkonto sörjer fansen under eftermiddagen där de hyllar honom med röda hjärtan i kommentarsfältet.

Tillsammans med flickvännen, franska artisten och modellen Gaëlle Pietri, har han en sex år gammal son.

https://www.instagram.com/p/BXBW0mRBu_8/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.