Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modell blev förlamad av kringla – får kvarts miljard

Senaste nyheterna med Expressen TV
Chantel Giacalone.
Foto: Facebook
Chantel på sjukhuset med sin pappa Jack Giacalone.
Foto: NETTLES MORRIS LAW FIRM

När modellen Chantel Giacalone bet i en kringla som innehöll jordnötssmör fick hon en akut allergisk reaktion.

Eftersom ambulanspersonalen som tog hand om henne varken hade tillräcklig kompetens eller utrustning drabbades Chantel av hjärnskador, blev förlamad och kan nu bara kommunicera med ögonen.

Nu har en jury tilldelat Chantels familj en kvarts miljard kronor, rapporterar New York Post.

Chantel Giacalone var mannekäng på en modevisning i Las Vegas 2013 när en vän köpte ett mellanmål till henne, frozen yoghurt och en kringla. Chantel Giacalone visste dock inte att kringlan innehöll jordnötssmör, något hon är allergisk mot – och när hon bet i den hamnade hon i anafylaktisk chock.

Hennes advokat Christian Morris argumenterade vid rättegången, som avslutades i helgen, att ambulanspersonalen som tog hand om Chantel Giacalone saknade kompetens i att hantera den här typen av allergiska reaktioner och dessutom inte hade den nödvändiga utrustningen.

– Varenda minut av Chantels liv har oåterkalleligt ändrats för evigt sedan dess, säger Christian Morris.

Chantel är förlamad, måste matas genom ett rör och kan bara kommunicera med hjälp av sina ögon. 

”Min dotter kommer att kunna få den omvårdnad hon behöver”

Vårdföretaget som ambulanspersonalen tillhörde har hela tiden nekat till att fel begåtts, men i helgen tilldelade juryn i målet Chantel Giacalones familj motsvarande 251 miljoner kronor.

Chantels föräldrar har tidigare behövt ta hand om henne 24 timmar om dygnet, men säger nu att pengarna kommer att användas till att ge dottern bättre vård och en bättre tillvaro.

– Det här innebär att min dotter kommer att kunna få den omvårdnad hon behöver, jag är i alla fall glad för det, säger Chantels pappa Jack Giacalone.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.