Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modehusets stora förändring – efter Billie Eilish krav

Billie Eilish.
Foto: STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Billie Eilish.
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under måndagens Met-gala bar Billie Eilish en klänning från Oscar de la Renta.

Men för att stjärnan skulle bära klänningen ställde hon ett krav, vilket ledde till en stor förändring hos modehuset, skriver Huffington Post.

Billie Eilish, 19, anlände till Met-galan i en galaklänning från Oscar de la Renta och blev en av de stora snackisarna efter den stora modekvällen.

Men innan hon tackade ja till att bära modehusets klänning på galan ställde hon ett krav på dem att sluta sälja pälskläder, något de även tagit beslut om att göra.

”Det var en ära att bära den här klänningen och veta att framöver kommer Oscar de la Renta vara helt pälsfria!! Jag är ärad över att ha varit pådrivande och blivit hörd i den här frågan. Jag uppmanar alla designer att göra detsamma”, skriver Billie Eilish på Instagram.

Vd:n om beslutet

Inför Met-galan fick modehuset information från Eilish team att 19-åringen inte samarbetar med företag i pälsbranschen, rapporterar New York Times.

Alex Bolen, vd för modehuset, berättar för tidningen att han fått liknande önskemål från sin fru och svärmor Annette de la Renta, Oscar de la Rentas änka. Men det var först när Billie Eilish kom med sitt krav blev han påmind om att lyssna på unga personers åsikter.

– Jag tänkte mycket på vad Oscar sa, han älskade verkligen päls förresten, att det enda han var orolig för i modebranschen var att hans öga för det skulle bli gammalt, säger Alex Bolen till New York Times.

Billie Eilish om sitt vansinniga köp: ”Ingen aning vad saker kostar”

Billie Eilish om sitt vansinniga köp: ”Ingen aning vad saker kostar”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.