Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modebetygen: Eleni krossade alla i sin kroppsstrumpa

Glittrig kroppsstrumpa, paljetter och en crazy kimono – det är vad årets mest musikvänliga kväll bjuder på klädmässigt.

Expressens modeexpert Magda Omerspahic har hissat och dissat några av årets klädbidrag.

SVERIGE – Benjamin Ingrosso

Foto: ROLF KLATT/REX/SHUTTERSTOCK / ROLF KLATT/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Benjamin kombinerar ett par svarta ankellånga byxor tillsammans med en svart överdel och en glansig jacka. Det ser snyggt, enkelt och modernt ut och är ett bevis på att en outfit inte behöver bli för utspejsad för att passa in i schlagern. 

För fem getingar hade jag gärna sett ett par enklare skor till och inte ett par klumpiga, annars – SNYGG!

 

AUSTRALIEN – Jessica Mauboy

Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Jessica satsar på en riktigt glammig klänning i lila paljetter, slits i kjolen och ett minisläp. Klänningen glänser och glittrar, precis det som behövs i de här sammanhangen. 

Det blir inte sämre av att hon är snygg i håret och det osar Hollywood-glam över henne.

 

CYPERN – Eleni Foureira

Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN

Kvällens mest vågade klädsel måste ändå vara Elenis kroppsstrumpa i paljetter i eldiga färger. Urringningen är riktigt vackert smyckad och det finns inte så mycket mer än att säga än att hon ser supersnygg ut! 

 

ÖSTERRIKE – Cesar Sampson

Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN

Cesar har inspirerats av Måns Zelmerlöws outfit som han bar på Eurovison då han hade ett par enkla byxor och en grå tröja.

Det mörklila i tröjan går fint ihop med det gråa i byxorna.  Snyggt att killar skippar kostymen, den behövs inte alltid. Man kan köra på betydligt "enklare" kläder men kamma hem mer poäng.

 

BULGARIEN – Equinox

Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN

Bandet Equinox gick all in på svart och bröt inte av med någon annan färg och det är en salig röra av plagg – stickade tröjor, skjortor, bodys och hattar – men det gör inte så mycket. 

Det som är positivt är att de inte är exakt likadant klädda, utan blandar upp det. Det blir enhetligt i och med att det är en och samma färg. Allt är snyggt koordinerat klädmässigt. Yes!

 

ISRAEL – Netta

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det vinnande bidraget är färgglatt, galet – men också rörigt. Rosa och rött är en fin kombination i övrigt men i den här kimonoliknande utstyrseln tillsammans med ett brett, svart bälte och leggings så blir det inte bra. 

Men hennes syfte kan ha varit att vara skämtsam och det funkar ju.

 

LITAUEN – Ieva Zasimauskaite

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ieva har nog årets tråkigaste kläder – en ljusrosa somrig klänning som kunde ha varit inköpt på vilken budgetkedja som helst. Det hade funkat för tio år sedan men inte i år.

 

TJECKIEN – Mikolas Josef

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mikolas inspireras av den "töntiga" skolstilen som Justin Bieber körde med för ett par år sedan. Snyggt att byxorna är kortare, men överlag känns hängslena och fejkglasögonen extremt ute.

 

MOLDAVIEN – Doredos

Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Bandet Doredos satsade på en 50-talsstil och såg även de väldigt välkoordinerade ut klädmässigt, men något i det här känns bara lite off. 

Man får en sektkänsla av att se alla de tillsammans och jag undrar om det hade varit bättre om de bara kört på moderna kostymer och klänningar i stället för detta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.