Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstaget i "Vänner" upptäckt efter 17 år

Ross tyckte Rachels linne var lite för kort för ett läkarbesök. Det tyckte inte Rachel.Foto: NBCUniversal
I maj var hon några veckor gången. I maj ett år senare hade hon inte ens fött. Foto: NBCUniversal/Netflix

I slutet av graviditeten var Rachel Green rejält trött på den stora magen. 

Den ”nya” upptäckten som får Vänner-fansen att reagera gör det hela kanske lite mer förståeligt.

För hon verkar ha varit gravid i hela tolv månader.

Ett troget fan till den omåttligt populära amerikanska serien Vänner (Friends) har upptäckt någonting som inte riktigt stämmer i den tio år långa succén. 

När karaktären Rachel Green (spelad av Jennifer Aniston) väntade barn med ”av- och på”-kärleken Ross Geller gick hon som många av oss säkert minns över tiden – och det var riktigt obekvämt. Till slut gjorde hon nästan vad som helst för att få i gång värkarna.

Rejält mycket längre än en vanlig graviditet

Men den nya upptäckten gör att man kan förstå varför Rachel tyckte det var så jobbigt att gå över tiden (om gravida Rachel nu inte varit fiktiv) – med tanke på hur lång tid det rörde sig om... Nämligen över ett år!

Efter 12 månader kan man förstå att Rachel var trött på att vara gravid. Foto: NBCUniversal/Netflix

Detektivarbetet som avslöjar

Det är ett fan som skrivit om missen på Reddit, efter att ha ”sett alla säsonger av Vänner för miljonte gången”, skriver personen och resonerar så här:

I säsong 7, avsnitt 17 ”Den med den billiga bröllopsklänningen” säger Monica (Courteney Cox) att hon och Chandler (Matthew Perry) ska gifta sig den 15 maj. 

Och på självaste bröllopsdagen, säsongsavslutningen för säsong 7, avslöjar Rachel för tjejerna i gruppen att hon är gravid. På frågan på hur långt gången hon är svarade hon ”några veckor”. 

Nu blir det lite mer att hålla koll på: 

Efter bröllopet säger Joey att filmpremiären för hans film om Första Världskriget är satt till första veckan i maj, alltså memorial day i USA. Och det är det här som fått tittaren att fatta intresse. Han skriver:

”Vi får veta i säsong 8 avsnitt 22 ”Den där Rachel är sen” att veckan innan hans filmpremiär är hennes beräknade förlossningsdag. Det skulle göra henne gravid i 12 månader.”

Snabbt förklarat: I maj var Rachel gravid sedan några veckor tillbaka. I maj ett år senare hade hon inte fött än. 

Och minns ni när Rachel gått över tiden, ska till barnmorskan med Ross och han fäller en riktigt onödig kommentar om Rachels linne? Varpå hon svarar att det är ”fyrtio grader varmt ute”. I maj... i New York?

Men trots att det finns några missar, säkert fler än vad som har upptäckts än, verkar kärleken till Vänner-serien fortsätta flöda. ”Jag förlåter dem för att jag älskar dem”, skriver ett fan skämtsamt. 

Ross tyckte Rachels linne var lite för kort för ett läkarbesök. Det tyckte inte Rachel. Foto: NBCUniversal/Netflix

Här återförenas ”Vänner”-stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.