Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missen på viktiga juryrepet inför finalen i Eurovision Song Contest: ”Tappade greppet”

Starka känslorna under presskonferensen – och kuppen mitt i sändning.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

På fredagskvällen hölls det viktiga jurygenrepet inför lördagens stora final.

Cornelia Jakobs nummer gick dock inte som planerat – artisten fick klara sig utan sitt mikrofonstativ efter en miss från en scenarbetare.

”Imponerad av Cornelia hur hon hanterade situationen”, skriver Lotta Furebäck, Sveriges delegationschef, i ett sms.

Den stora finalen av Eurovision Song Contest närmar sig med stormsteg. 

På fredagskvällen hölls det viktiga genrepet där den internationella juryn även tittar och lägger sina röster. Men för Cornelia Jakobs, 30, gick uppträdandet inte helt som det var tänkt.

I den andra refrängen av ”Hold me closer” får Cornelia Jakobs upp ett mikrofonstativ på scenen, men under jurygenrepet uteblev det helt.

I stället fick artisten hålla i sin mikrofon med handen under hela låten.

Lotta Furebäck, Sveriges delegationschef, skriver i ett sms till Expressen att det inte var en planerad ändring utan en miss.

”Scenteknikern som står bakom cirkeln tappade greppet om stativet. Det var den mänskliga faktorn. Så imponerad av Cornelia hur hon hanterade situationen.”

Flera tekniska problem

Cornelia Jakobs har flera gånger tidigare drabbats av tekniska haverier i Turin.

Under en repetition i förra veckan tvingades Jakobs bryta flera gånger då såväl medhörning som mikrofon inte fungerade som det skulle.

– Det är elektroniska ljud i mina öron. Hallå? Är det någon som hör mig? Är det någon som kan kolla det här?, sa artisten från scenen, sa artisten från scenen då.

På fredagens eftermiddagsgenrep fick hon även då bryta efter att ha sjungit bara fyra ord – något som även inträffade på ett genrep innan semifinalen.

– Jag vet inte, det var något med att de andra i teamet, de som jobbar bakom scenen inte hörde i sina öron. Det var det jag fick höra, jag vet inte mer, så Cornelia Jakobs då.

Vidare berättade artisten att de tekniska problemen som inträffat lett till mer stress.

– Det är klart att man påverkas för att man är ju van vid Sverige och vi är så himla bra på tv i Sverige, man är noga och duktiga. Här är det lite mer ”mañana”, vilket är härligt på ett sätt. Men det är klart att det blir lite mer stress än Mello, säger hon.

Se mer:
Jakobs röstknep: ”Det är lagligt”

Cornelia Jakobs är vidare till Eurovision-finalen på lördag och nu gäller det att spara på rösten för artisten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.