Publikens miss får Rickard Sjöberg att vika sig av skratt.Publikens miss får Rickard Sjöberg att vika sig av skratt.
Publikens miss får Rickard Sjöberg att vika sig av skratt.
Frågan som skapar kaos.Frågan som skapar kaos.
Frågan som skapar kaos.

Missen i TV4 som får Sjöberg att skratta

Publicerad

Här är fulingen i tv-programmet Postkodmiljonären.

På frågan "Vilket tv-program har programledaren Rickard Sjöberg inte lett" – svarar sju procent i publiken Postkodmiljonären.

– Vad gör ni här? Hur har ni fått på er kläderna i morse? skämtar Sjöberg – åt publikens uppenbara bluff.

Det är programledaren själv som har lagt upp det roliga klippet på hans egen Instagram.

I klippet syns det hur deltagaren som sitter i heta stolen har fått frågan: "Vilket av följande tv-program har inte haft Rickard Sjöberg som programledare?".

 

LÄS MER: Artistens skämt med Sjöberg

 

En fråga som den deltagande kvinnan inte kan svaret på – och väljer då att ta livlinan "Fråga publiken".

"Hur har ni kommit hit?"

När svaren kommer tillbaka är det en häpen Rickard Sjöberg som tittar över resultatet. Det slår nämligen fast att hela sju procent av publiken har valt alternativet "Postkodmiljonären", samma program som Sjöberg leder och som publiken är en del av.

– Haha, det tyckte jag var roligt. Sju procent! Vad gör ni här? Hur har ni kommit hit? Hur fick ni på er kläderna i morse, säger en skrattande Rickard Sjöberg.

I klippet som programledaren har delat på Instagram har han kommenterat: "Dagens ungdom...skitungar!".

 

 

700 avsnitt

"Postkodmiljonären" sänds varje fredag klockan 19.30. Från början hette programmet "Vem vill bli miljonär" med Bengt Magnusson, innan det år 2005 bytte namn till "Postkodmiljonären" och tog ett större grepp med postkodslotter, i stället för bara sjävla frågesporten.

 

LÄS MER: Här möts Sjöberg och Nisse efter nätdissen

 

I dag har över 700 avsnitt sänts av det populära programmet och ny statistik visar att det är i Göteborg där flest personer har vunnit på det berömda lotteriet, där varje tävlande ställer upp med sitt eget postnummer.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag