Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miriam Bryant: ”Fått en adhd-diagnos”

Miriam Bryant: ”Fått en adhd-diagnos”
Miriam Bryant.Foto: /IBL / /IBL
Miriam Bryant uppträder i Scandinavium.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

I Dplay-dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är” får man följa med Miriam Bryant på avslutningsturnén i ett fullsatt Scandinavium – men även besöket i stadsdelen Utby i Göteborg som väcker många jobbiga minnen. 

De jobbiga minnena har hon under åren bearbetat genom terapi och Miriam Bryant säger att hon nyss diagnostiserades med adhd. 

– Nu har jag fått så himla mycket upprättelse och det är så fruktansvärt jävla skönt att få den bekräftelsen, säger hon. 

Den 6 mars i år gjorde Miriam Bryant sin sista spelning på turnén ”Mi Amor”, namngivet efter hennes senaste Ep. Spelningen ägde rum i hemstaden Göteborg och ett fullsatt Scandinavium. 

– Det var skitfett. Jag var så jävla stolt över mig själv den dagen och över bandet. Förrän den dagen hade jag aldrig riktigt känt mig som en stor artist tidigare, säger Miriam Bryant. 

I Dplay-dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är” följer ett kamerateam med artisten Miriam Bryant, 29, på turnéavslutningen. Tittarna får även en inblick i artistens privatliv och följa med när hon besöker sin pappa i barndomshemmet i Utby, vilket leder till att jobbiga minnen väcks till liv. 

– Jag har tittat på dokumentären och det är spännande hur jag har mått i olika dagar. Det går väldigt mycket upp och ner. Man kan se att jag just den dagen var ganska sentimental. Det blir man väl när man åker hem och rotar i ens känslor som man haft som yngre, säger hon och fortsätter: 

– Bara att få träffa farsan, det var också en dimension för mig, att få se honom vara så stolt, vara med på ett hörn och bli intervjuad. Jag tror att han tyckte det var en väldigt kul dag och jag blev rörd av det. 

”Precis fått en adhd-diagnos”

De jobbiga minnena har hon svårt att sätta fingret på, men säger att de grundar sig i barndom, uppväxt och skolgång. Under skolgången kände hon sig som ett svart får, som hade svårt att passa in. 

– Man höll på och hittade på dumheter. Jag var alltid olyckligt kär i någon, kände aldrig riktigt att jag hörde hemma nånstans och hade inte världens bästa självförtroende, vilket inte gjorde saken bättre. Man hade det rörigt liksom.

Hur har du bearbetat det?

– Jag har gått i terapi nästan hela livet. Eller i omgångar. Det har hjälpt mig jättemycket och jag har lärt mig sortera en del. Nu har jag precis fått en adhd-diagnos, vilket är jävligt skönt. 

Miriam Bryant säger att hon gjorde utredningen efter att ha upplevt problem med sin impulsförmåga och svårigheter med att sitta still, något hon kände blev värre med åren.

– Det förklarar en hel del och känns så så jävla gött. Nu har jag fått så himla mycket upprättelse och det är så fruktansvärt jävla skönt att få den bekräftelsen. Sen är det inget jag tycker man ska vara hemlig med heller, jag har bara inte sagt det till någon innan. 

– Jag har nog tänkt göra en utredning ganska länge, men det har bara inte blivit av. Jag har påbörjat de här processerna, men det är som upplagt för att inte få det gjort nästan. När man har en adhd-diagnos är det svårt att komma i gång eller göra klart grejer, så jag har bara fått mer hjälp med det nu än tidigare. 

Skrivit låtar med Jocke Berg

Tre dagar efter turnéavslutningen av ”Mi Amor” kom coronapandemin och satte käppar i hjulen för kommande sommarturné. I stället har Miriam Bryant ägnat sig helhjärtat åt att göra klart albumet som släpps senare i höst.

Det senaste albumet ”Mi Amor” innehåller låtar som Bryant skrivit tillsammans med Jocke Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis. Jocke Berg har även varit en stor del av kommande album. 

– Vi har säkert skrivit 70 procent av låtarna ihop, tillsammans med lite olika. Elias Kapari, som jag älskar sönder och jobbade lite med på Ep:n som jag släppte förra året, har jag kommit väldigt nära och vi är ett jättebra team. Han har producerat nästan hela albumet.  

Under året har Miriam Bryant även släppt singlarna ”Nån av oss” och ”Passa dig”.

Dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är” har premiär 3 juli och sänds på Dplay. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.