Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ministern var på satanistkonsert

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kulturminister Leif Pagrotsky gick på dödsmetallkonsert.
Foto: JONAS JONAS

Kulturminister Leif Pagrotsky, 53, gick på dödsmetallkonsert och såg den morddömde satanisten Jon Nödtveidt uppträda.

Han satt på axlarna på en tjej i publiken   för att se bättre.

  Jag tyckte att det var gôr-kul, säger han.

Dömd för mord.
Foto: JOHAN

I lördags bjöd Kägelbanan på Mosebacke i Stockholm på dödsmetall. En av gästerna var – kulturministern. – Det var en som frågade mig och jag var inte svårövertalad. Jag har en son som är 17 som gillar sånt här, berättar Leif Pagrotsky. Han blev glatt överraskad.  – Det var ju en fantastisk publikkontakt och samspel mellan publik och scen.  För att se bättre fick han hjälp av en tjej i publiken.

Satt på axlarna

 – Hon ropade i örat på mig, jag hade ju öronpluggar, att hon jobbade på cirkus och frågade om jag ville sitta på hennes axlar. Så då gjorde jag det. Folk tittade lite, det måste jag medge. Du köpte ett svettband också? – Ja, jag tyckte att det var rätt fräckt. Det står "Swedish death metal" på det. Dödsmetallbandet Dissection gjorde en hemlig spelning på Kägelbanan samma kväll. – Ja, jag tyckte att det var bra. Sa du att de var satanister? Jaha, nej, det förstod inte jag. Sångaren i bandet är satanisten Jon Nödtveidt. Han har just avtjänat ett sju år långt fängelsestraff för mordet på Josef Ben Meddaours, 37. Visste du att sångaren var inblandad i "satanistmordet"? – Är det sant? Det hade jag ingen aning om. Jag tycker att det var väldigt lugnt och nyktert och trevlig ton mellan folk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.